Trabzonspor'da stoper gündeminde yeni isim

Şampiyonlar Ligi'ne uygun bir takım oluşturmak için mücadele veren Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, sağ stoper konusunda bir türlü istediğini alamadı.

Tecrübeli bir sağ stoper arayan Trabzonspor’da Marlon ve Kaan Ayhan konusunda gelişme olmadı… rota Betis’le sözleşme yenilemeyi başaramayan Bartra’ya döndü.

AS’ın, “Türk şampiyon Marc Bartra'yı almakta ısrar ediyor” başlığı ile verdiği haberin alt başlığında, “Trabzonspor, Betis'le sözleşmesinin bitmesine 1 yıldan az kalan stoperi istiyor. Sözleşmesinin yenilenmesi yakın görünüyordu ama henüz gerçekleşmedi” ifadeleri yer aldı.

Haberin detaylarına göre; birkaç hafta önce, Marc Bartra ve Betis arasındaki uyum yüzünden sözleşmesini uzatma süreci neredeyse tamamdı. İki taraf müzakere etmek için birkaç kez oturdu. Ancak Betis’in teklifi futbolcunun kazancını önemli ölçüde azaltıyordu. Bu yüzden görüşmeler sekteye uğradı.

Dolayısıyla Bartra aceleye getirmesine rağmen, menajerleri tekliflerin geldiğini gördü.  İçlerinden biri ısrarlı. Türkiye'den. Bu yaz Şampiyonlar Ligi’nde playoff oynayacak olan son  şampiyon Trabzonspor. Deneyimli bir stoper istiyor ve listesinde Bartra var.

Betis şu anda kadroda beş stoper olmasına rağmen, Bartra için makul bir rakam olduğunu düşündüğü 5 milyon euro’dan daha az bir üzre karşılığında oyuncuyu bırakmaya hazır.

DÜNYA DEVLERİNDE OYNADI

Barcelona ve Borussia Dortmund formaları da giyen İspanyol stoper, 1.84 boyunda olmasına rağmen hava toplarında iyi.

Geçen sezon 32 maça çıkan 31 yaşındaki savunmacı, 2 gol atarak takımına destek verdi.