Trabzonspor'da teknik direktörlüğe sürpriz isim!

Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu açık ara farkla şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor, yeni sezona inişli çıkışı bir performans sergileyerek başladı. Önce Şampiyonlar Ligi'ne veda eden, daha sonra da Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne veda eden bordo-mavili ekip, son olarak Türkiye Kupası'nda Ankaragücü'ne 3-1 mağlup olarak kupaya veda etmişti. Teknik direktör ayrılıkları ve yönetim değişiklikleriyle karmaşık bir süreç geçiren Fırtına, yeni çalıştırıcısını buldu. İşte son dakika haberinin tüm detayları...

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de tarihi bir şampiyonluğa imza atan Trabzonspor, bu sezon tam tersi bir performans gösteriyor.

ÖNCE ABDULLAH AVCI VEDA ETTİ

Trabzonspor'u tarihi bir şampiyonluğa ulaştıran Abdullah Avcı, geçtiğimiz haftalarda görevinden ayrıldığını duyurmuştu.

Trabzonspor, görevinden ayrılan Abdullah Avcı dönemindeki 3 sezonunda 1'i Süper Lig, 2'si ise Süper Kupa'da olmak üzere 3 şampiyonluk kazandı.

Bordo-mavili kulüp, 10 Kasım 2020'de anlaştığı teknik direktör Abdullah Avcı'yla geride kalan dönem 37 sezonluk şampiyonluk hasretine son verdi.

Abdullah Avcı'nın istifasından sonra, Ertuğrul Doğan yönetiminin sezon sonuna kadar anlaşma sağladığı teknik direktör Orhan Ak, Ankaragücü mağlubiyetinin ardından Asbaşkan Zeyyat Kafkas'a istifasını sundu.

DEPLASMANDA SEZONU BIRAKTI!

Trabzonspor için yaşanılan olumsuzluklarda deplasmanda alınan kötü sonuçların da etkisi büyük oldu.

Bordo-mavililer, Spor Toto Süper Lig, Avrupa kupaları ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı toplam 19 deplasman karşılaşmasından sadece biri hükmen olmak üzere 5 maç kazanabildi.

Son olarak Ankaragücü'ne de kupa maçında dış sahada mağlup olan Trabzonspor, geçtiğimiz sezonki performansının çok uzağında kaldı.

Trabzonspor'un kupada Ankaragücü'ne elenişin ardından Orhan Ak istifa edince yeni yönetimin bir numaralı gündem maddesi teknik direktör oldu.

SERGEN YALÇIN'IN YERİNE...

Trabzonspor'da teknik direktör konusunda sürpriz bir gelişme yaşandı. Stanislav Cherchesov menajerler aracılığıyla Bordo-Mavililere önerildi. Trabzonspor Rus hoca Stanislav Cherchesov ile kararını henüz vermiş değil.

ANLAŞILAMAZSA STANİSLAV CHERCHESOV

Avcı'nın ardından Orhan Ak'ın da takımdan ayrılmasıyla teknik direktör arayışlarını hızlandıran Trabzonspor, Sergen Yalçın'la görüşmüştü. Başarılı teknik adamdan ilk temasta olumlu sonuç alamayan Bordo-Mavililere Stanislav Cherchesov önerildi.

Uzun süre Rusya Milli Takımı'nı çalıştırdıktan sonra 2021 yılı sonunda Ferenvaros'a imza atan Stanislav Cherchesov, sürpriz bir şekilde Trabzonspor'un gündemine girdi. 59 yaşındaki teknik adam, menajerler tarafından Karadeniz devine önerildi.

Trabzonspor ise Stanislav Cherchesov ile ilgili kararını henüz vermedi. Sergen Yalçın'la bir kez daha görüşecek olan Bordo-Mavili yönetim, başarılı hocadan sonuç alamazsa Stanislav Cherchesov'a yönelebilir.

4-2-3-1 sistemini benimseyen Stanislav Cherchesov, Ferencvaros ile çıktığı 64 maçta 37 galibiyet, 15 yenilgi ve 12 beraberlik elde ederek maç başına 1.92 puan ortalaması yakaladı.