Trabzonspor'un son bombası! Dev golcü geliyor...

Trabzonspor, son bir bomba daha patlatmak isterken, dev forvet oyuncusunu transfer etmek için harekete geçti. İşte Trabzonspor'un son transfer, ve tüm detaylar...

BERAT ÖZDEMİR, TRABZON'A GELDİ

Trabzonspor'un Suudi Arabistan ekibi Al Ittifak'tan kiraladığı Berat Ayberk Özdemir, Trabzon'a geldi. Özdemir'i, Trabzon Havalimanı'nda taraftar sevgi gösterileriyle karşıladı.

Trabzonspor'a geldiği için çok mutlu olduğunu belirten Özdemir, "Eve geldim yeniden, çok mutluyum. Umarım bıraktığımız yerden Trabzonspor armasını en güzel şekilde temsil etmeye devam ederiz. Giderken ağlayarak gittim ama ne güzel ki bugünleri de görmeyi Allah nasip etti." dedi.

Özdemir, taraftarların sevgisine her zaman sahada karşılık vermeye çalıştığını dile getirerek, "Bu saatten sonra daha fazla çalışarak devam edeceğiz." diye konuştu.

Beşiktaş maçına hazır olup olmadığı yönündeki soru üzerine Özdemir, "Ben hazırım, sezon başında çok güzel bir kamp geçirdim. Sezonun ilk 4 maçının 3'ünde, ilk 11 oynadım. Bundan sonrasında karar merci hocamız. Hazır bıraktık, hazır geldik." ifadelerini kullandı.

Özdemir, "5" numaralı formayı giymek istediğini vurgulayarak, "Tek mesajım, biz şampiyon olduğumuz sezon stadyum tıklım tıklımdı. Umarım Beşiktaş maçından itibaren dolu stadyumda oynamaya devam ederiz. Umarım takımca çok güzel performans sergileriz." değerlendirmesinde bulundu.

Trabzonspor'dan başka kulüplerin de kendisini istediği söyleyen Özdemir, "Eve geldik dedim. Burası benim evim. Her zaman, Trabzonspor masadaysa benim için konu kapanmıştır. Zaten öyle de oldu." şeklinde konuştu.

FIRTINA'DAN ONUACHU HAMLESİ

15 Eylül'de bitecek olan transfer dönemi öncesi kadrodaki eksikleri gidermek için çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, Southampton forması giyen Paul Onuachu'ya talip oldu.

Bordo-mavililer, daha önce adı Fenerbahçe ile de anılan 2.01 metrelik dev forvet için kiralama ve satın alma seçenekleriyle teklifte bulundu.

Taraflar arasında görüşmelerin devam ettiği belirtildi. Futbolcunun, kendisini isteyen Belçika kulüpleriyle yaptığı pazarlıklardan sonuç alamaması bu transferin gerçekleşme ihtimalini yükseltiyor.

29 yaşındaki Nijeryalı forvet, geçen sezonun Ocak ayında Genk'ten Southampton'a 18 milyon Euro'ya gitti.

Sezonun ilk devresinde Belçika Ligi'nde 19 maçta 16 gol bulan Onuachu, ikinci yarıda mücadele ettiği Premier Lig'de ise 11 karşılaşmada 404 dakika süre aldı ancak skor üretemedi.

MENDY BUGÜN GELİYOR

Trabzonspor'un anlaşmaya vardığı Batista Mendy, bugün ailesiyle birlikte İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçecek ve resmi sözleşmeyi imzalayacak.

Ardından Trabzon'a geçerek bordo-mavili takımın yarın başlayacak olan Beşiktaş maçı hazırlıklarına katılacak.

Trabzonspor, 23 yaşındaki ön liberonun kulübüne 4.5 milyon Euro bonservis bedeli ve 1 milyon Euro bonus verecek.

DENİZ VE BERKAY'A İLGİ

Kadrodaki yerli futbolcu rotasyonunu güçlendirmeyi hedefleyen Trabzonspor, Başakşehir'in iki oyuncusuyla ilgileniyor.

Bordo-mavililerin, turuncu-lacivertli ekipten ayrılmak isteyen Deniz Türüç'ün yanı sıra adı Galatasaray'la da anılan Berkay Özcan'ı kadrosuna katmak istediği öğrenildi.

Deniz ve Berkay'ın Başakşehir ile olan kontratları 30 Haziran 2024 tarihinde sona erecek.