Trabzon’un Fethi’nin 562. Yıl dönümü kutlandı

Trabzon’un Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin 562. yıl dönümü törenle kutlanıyor.

Meydan Parkı'nda düzenlenen törene, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Erdem Şen, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Trabzon Barosu Başkanı Duygu Keleş Aydın, TTSO Başlanvekili Ahmet Kazaz, TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, TKDK Başkanı Coşkun Dilber, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"15 Ağustos'ta fethedilen sadece bir şehir değil milyonların gönüldür"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptı.

Zorluoğlu, "Fethin 562. Yıldönümünü idrak ediyoruz. Gurur ve minnet duygularımla kutluyorum. Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve askerlerini hayırla yad ediyorum. Trabzon'un fethinde büyük meşakkat çekilmiştir. Sahra Hatun, "Ey oğul bu zahmet neden?" demişti. Sahra Hatun'a cevabı " Bu zahmet din yolundadır." dedi. 15 Ağustos'ta fethedilen sadece bir şehir değil milyonların gönüldür. Camileri minareleri, konakları ve bedestenleri ile bezenmiştim. Bu mirasa sahip çıkmak sorumluluktur. Ceddimize layık olacağız. Trabzon'u bugüne getiren tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum." dedi.