Vali Aziz Yıldırım, MÜSİAD’ın İftar Programına Katıldı

Trabzon Haber Merkezi | Bir restaurantta düzenlenen programa Vali Yıldırım’ın yanı sıra MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, İl Müftüsü Selami Aydın, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, İş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda iş adamlarına hitaben bir konuşma yaparak üretimin ülkelerin ve milletlerin kalkınmasındaki rolüne değinen Vali Aziz Yıldırım, "Üretim çok önemli. Eğer dünyada dik durmak, bizde varız demek istiyorsak üretmekten başka çaremiz yok. Üretimimizi ve ihracatımızı çoğaltmak, yerli ve millî üretimi arttırmak için sizlere çok önemli görevler düşüyor.

Ülkemiz ekonomisinin sadece devletimizin gayretiyle değil sizlerin çabalarıyla birlikte düzeleceğine inanıyorum. Mehmet Akif Ersoy’un 'Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.' sözlerinde olduğu gibi devlet-millet el ele verip birlikte üretir, birlikte gayret gösterirsek işte o zaman ülkemiz hak ettiği yeri bulacaktır. ” dedi.

“Üretebildiğiniz oranda güçlüsünüz.” diyen Vali Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemizin güçlü olmasını istemiyorlar. Bu yüzden bazen dışarıdan almamız gereken bir ürünü, malzemeyi engelleyebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak biz ülke olarak güçlü olmak için önemli adımlar atıyoruz.

Bugün Türkiye olarak; Suriye'de, Irak'ta, Ortadoğu'da varsak bundandır. Karadeniz'de, Balkanlarda birtakım emelleri olanların Türkiye'yi hesaba katmaları atılan bu adımların neticesidir. Bu yolu açan Sayın Cumhurbaşkanımız ve onun değerli ekibidir. Tabi ki üreten siz değerli sanayicilerimizdir. Allah sizlerin sayısını arttırsın. İyi ki varsınız. Ramazan ayınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum."