Vali Ustaoğlu’nun Kadir Gecesi Mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajda,

Gönüllerimizi ihya eden birlik, beraberlik ve kardeşlik sofralarında buluştuğumuz mübarek Ramazan Ayı’nı uğurlamaya hazırlandığımız bu günlerde Yüce Rabbimizin “Bin aydan daha hayırlıdır” diye Kur’an-ı Kerim ile müjdelediği, Peygamberimizin de “Kim erdemine inanarak ve sevabını umarak Kadir Gecesi’ni ihya ederse Allah onun bütün geçmiş günahlarını bağışlar” müjdesi ile bizleri onurlandırdığı Kadir Gecesi’ne erişmenin huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

​Pek çok hikmet ve bereketi içinde barındıran Ramazan Ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile de taçlanmaktadır. Bizlere manevi derinliğinde arınma, bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve geceler; sonsuz rahmeti ile mağfiretini dileyerek, sevgisine erişme ve bağışlanma istekleri ile yapılan dualarla Yüce Allah’a  el  açma zamanıdır. Böyle kıymetli gecelerde Yüce Yaradanınbizlerin tüm günahlarını affedeceği gibi gönülden yapacağımız tüm dualarımızı da izzet-i dergâhında kabul edeceği temennisindeyiz.

​Bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde sağlık, barış ve huzurun artırmasına vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyor, başta Trabzonlu hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum.