Ortahisar Halk İletişim Merkezi’nden kesintisiz 7/24 hizmet: 25 binin üzerinde çağrıya çözüm üretildi
Ortahisar Halk İletişim Merkezi’nden kesintisiz 7/24 hizmet: 25 binin üzerinde çağrıya çözüm üretildi
Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediyesi’nin dijital dönüşüm vizyonuyla hayata geçirdiği Halk İletişim Merkezi (OHİM), 25 binden fazla çağrıya yanıt vererek vatandaşların taleplerine hızlı çözüm sağladı.
Trabzon haberleri | Ortahisar Belediyesi, dijital dönüşüm adımlarının en somut örneklerinden biri olan Ortahisar Halk İletişim Merkezi (OHİM) ile vatandaşla belediye arasında güçlü bir iletişim ağı kurdu. Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen sistem, vatandaşların istek, öneri ve şikâyetlerini 7 gün 24 saat kayıt altına alıyor. Kuruluşundan bu yana 25 bin 812 çağrıya yanıt veren merkez, binlerce başvuruyu doğrudan çözüme kavuşturdu.
OHİM; çağrı merkezi, WhatsApp hattı ve yapay zekâ destekli sistem sayesinde vatandaşların her an ulaşabildiği kesintisiz bir iletişim kanalı haline geldi.
Sokak hayvanları ve çevre talepleri ilk sırada
Çağrı merkezi aracılığıyla gelen talepler arasında en yoğun başlıkları sokak hayvanlarına yönelik ihbarlar, temizlik ve çevre düzeni bildirimleri, yol bakım–onarım talepleri ile zabıta denetimleri oluşturdu.
Toplamda 12 bin 394 resmi talep kaydı oluşturulurken, bu taleplerin büyük kısmı Veteriner İşleri, Temizlik İşleri, Fen İşleri, Zabıta ve Park ve Bahçeler Müdürlükleri tarafından değerlendirildi.
444 6 589 hattı 7/24 vatandaşın hizmetinde
Vatandaşlar OHİM’e en çok 444 6 589 numaralı çağrı merkezi ve aynı numara üzerinden hizmet veren WhatsApp hattı aracılığıyla ulaşıyor. Mesai saatleri dışında da aktif olan yapay zekâ sistemi, iletilen bildirimleri anlık olarak kayda alıyor ve ilgili müdürlüklere yönlendiriyor. Böylece Ortahisar Belediyesi, 7/24 kesintisiz iletişim ve çözüm odaklı hizmet anlayışını sürdürüyor.
Başkan Kaya: “Her talep bizim için değerlidir”
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Halk İletişim Merkezi’nin vatandaşla belediye arasında güçlü bir köprü kurduğunu vurguladı. Kaya, şu ifadeleri kullandı:
“Ortahisar’da halkın sesine kulak veren, ihtiyaçlarına hızlı ve doğru çözümler sunan bir belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz. Halk İletişim Merkezimiz bugüne kadar on binlerce çağrıyı yanıtladı, 12 bini aşkın talebi sistemli şekilde çözüme ulaştırdı. Bu rakamlar, vatandaşlarımızın hizmetimize duyduğu güvenin göstergesidir. OHİM’le birlikte halkımızla güçlü bir bağ kurduk. Çağrı merkezi, WhatsApp ve yapay zekâ destekli sistemlerimizle 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın yanındayız. Her talep bizim için değerlidir ve en kısa sürede çözüme ulaştırılması gereken bir sorumluluktur.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.