İbrahim Tamer
Köşe Yazarı
İbrahim Tamer
 

Kız Kulesini Nasıl Çaldılar? Kaç Paraya Sattılar?

Üsküdar Harem arasında yaz kış boğazda yüzen ekibiz. Sık sık da zevk için Kız Kulesi'ne yüzerek çıkar ve oradan da denizin ortasındaki sahildekilerin göremediği Maymun kayalıklarına gider denizin ortasında belimize gelen suyun içinde sohbet ederiz; bir sonraki hedefimiz de vapurlara uyarı olarak konan sahilden yaklaşık 100 metre uzaktaki fenere tırmanır boğazın her iki yakasını denizin ortasından seyretmenin keyfini çıkarırız. Bazen de fenerden atlar epey uzaklaşırız Doğan kardeşimizin "mektebini" net görebilmek için. ))  Bu biraz tehlikelidir çünkü, Harem-Sirkeci arasında işleyen araba vapurları ve dev tekneler geçer yanımızdan; pervanelerinin girdabına kapılma riski yaşarız bazen. Bir kaç haftadır medyada, muhalefet partilerinin bazılarının ağızında pelesenk olmuş bir mevzuuya el atalım istedik. Dün Kız Kulesi'ne çıktığımızda restorasyon çalışanlarıyla her zaman yaptığımız gibi çaylarını içtik ve sohbet ettik. Salacak Su Dünyası ekibimizde )) bulunan Avukat arkadaşımız Mehmed Süt bey o esnada mühendis hanımı yakalamış, sormaya başlamış "Kuleyi satmışsınız" diyorlar, "onu anladık da içindeki kızı ne yaptınız?" diye sormuş mühendis hanım kardeşimize. Hemen her şeye karşı çıkan, masa başında yalan haber uydurmayı alışkanlık haline getirmiş bazı medyacıların, siyasetçilerin son dönemde  85 milyonun gündemine oturttuğu "Kız kulesi" iftiralarından muzdarip olan hanım kardeşimiz olan biteni çıplaklığıyla anlatmış Avukat Mehmed Süt'e. Zavallı küçük kızın kulesi zaman içinde o kadar tahrip edilmiş, o denli ticari maksatla ilaveler yapıp betonlaştırılıp şekli değiştirilmiş kiiii, şimdi tekrar gerçek haline döndürmek için ek/ilave yapılan katlar, betonlar özenle sökülüp karaya naklediliyormuş. Tabii ki bu işler yapılırken hemen her safhada Anıtlar Yüksek Kurulu'nun ve yetkili mercilerin imzalı onayları alınmak zorundaymış. Bu durum da, restorasyon çalışmalarının yavaş işlemesine yol açıyor. Sözün özü Kız Kulesi bahara doğru gerçek silüeti ile halka açılacakmış daaaa, benim aklıma takılan ve cevap alamadığım soru "Kuleyi boşverinnnn, kızcağızı ne yaptınızzzz", "Kızın kule üzerindeki hakkını gaspetmek için kaçırdınız mı? öldürdünüz mü? başka bir mahzene mi hapsettiniz? )) İbrahim Tamer
Ekleme Tarihi: 04 Ekim 2022 - Salı

Kız Kulesini Nasıl Çaldılar? Kaç Paraya Sattılar?

Üsküdar Harem arasında yaz kış boğazda yüzen ekibiz.

Sık sık da zevk için Kız Kulesi'ne yüzerek çıkar ve oradan da denizin ortasındaki sahildekilerin göremediği Maymun kayalıklarına gider denizin ortasında belimize gelen suyun içinde sohbet ederiz; bir sonraki hedefimiz de vapurlara uyarı olarak konan sahilden yaklaşık 100 metre uzaktaki fenere tırmanır boğazın her iki yakasını denizin ortasından seyretmenin keyfini çıkarırız. Bazen de fenerden atlar epey uzaklaşırız Doğan kardeşimizin "mektebini" net görebilmek için. ))  Bu biraz tehlikelidir çünkü, Harem-Sirkeci arasında işleyen araba vapurları ve dev tekneler geçer yanımızdan; pervanelerinin girdabına kapılma riski yaşarız bazen.

Bir kaç haftadır medyada, muhalefet partilerinin bazılarının ağızında pelesenk olmuş bir mevzuuya el atalım istedik. Dün Kız Kulesi'ne çıktığımızda restorasyon çalışanlarıyla her zaman yaptığımız gibi çaylarını içtik ve sohbet ettik. Salacak Su Dünyası ekibimizde )) bulunan Avukat arkadaşımız Mehmed Süt bey o esnada mühendis hanımı yakalamış, sormaya başlamış "Kuleyi satmışsınız" diyorlar, "onu anladık da içindeki kızı ne yaptınız?" diye sormuş mühendis hanım kardeşimize.

Hemen her şeye karşı çıkan, masa başında yalan haber uydurmayı alışkanlık haline getirmiş bazı medyacıların, siyasetçilerin son dönemde  85 milyonun gündemine oturttuğu "Kız kulesi" iftiralarından muzdarip olan hanım kardeşimiz olan biteni çıplaklığıyla anlatmış Avukat Mehmed Süt'e.

Zavallı küçük kızın kulesi zaman içinde o kadar tahrip edilmiş, o denli ticari maksatla ilaveler yapıp betonlaştırılıp şekli değiştirilmiş kiiii, şimdi tekrar gerçek haline döndürmek için ek/ilave yapılan katlar, betonlar özenle sökülüp karaya naklediliyormuş. Tabii ki bu işler yapılırken hemen her safhada Anıtlar Yüksek Kurulu'nun ve yetkili mercilerin imzalı onayları alınmak zorundaymış. Bu durum da, restorasyon çalışmalarının yavaş işlemesine yol açıyor.

Sözün özü Kız Kulesi bahara doğru gerçek silüeti ile halka açılacakmış daaaa, benim aklıma takılan ve cevap alamadığım soru "Kuleyi boşverinnnn, kızcağızı ne yaptınızzzz", "Kızın kule üzerindeki hakkını gaspetmek için kaçırdınız mı? öldürdünüz mü? başka bir mahzene mi hapsettiniz? ))

İbrahim Tamer

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
hayati kasap
(07.01.2023 12:02 - #202)
O bir ask hikayesi.ama sonu hüzün.bizde o aşkı bulmak için oraya yuzuyoruz.kızı göremeyeceğiz belki ama yine de aşkı zamanımiz geçmeden gerçek aşkı bulmak umidiyle
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.