Tayyip Baba, Ev Fiyatı Artışında Çağ Atladık! 2.ye öyle bir fark attık kiii

Tayyip Baba, Ev Fiyatı Artışında Çağ Atladık! 2.ye öyle bir fark attık kiii
Yayınlama: 27.08.2023
112
A+
A-

Her şeyde fahiş fiyat artışı yapanlara ciddi yaptırım uygulamak yerine adeta mükafat veren Tayyip Erdoğan komutasındaki AKParti hükümeti, Dünya ev fiyatları artışında kolay kırılamayacak bir başarıya imza atmamızı sağladı.

DÜNYADA BÖYLE BİR REKOR YOK!.

Devlet kendi tekelindeki fiyat belirlediği çoğu mamullere bile % 100’lerin üstünde zam yaparken, inşaat sektöründeki özel şirketler de boş durmadı. Veee sonunda kırılması mümkün gözükmeyen bir rekora imza attı Türkiye.

 

Uluslararası Emlak Danışmanlığı firması Knight Frank’a göre, dünyada 150 şehir arasında, konut fiyatlarının en çok yükseldiği 3 şehir de Türkiye’den oldu.

56 ülke ve bölgenin incelediği raporda Türkiye’de konut fiyatları, 2023’ün ilk çeyreğinde 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 132,8 artış göstererek zirveye yerleşti.

İkinci sıradaki Kuzey Makedonya’nın (yüzde 18,8) ardından Hırvatistan (yüzde 17,3), Macaristan (yüzde 16,6) ve Litvanya (yüzde 15,3) geliyor.

İkinci ile aramızdaki korkunç fark lig bitmeden Şampiyonluğumuzu tarihi bir rekorla ilan etmemizi sağladı…

 

Euronews Türkçe’de yer alan habere göre; diğer bazı ülkelerdeki artış oranı ise şöyle:

Yunanistan yüzde 14,5; Bulgaristan yüzde 9,5; Japonya yüzde 6,8; Fransa yüzde 2,7 ve ABD yüzde 0,7.

Avrupa’da fiyatlar düşüyor

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bazı bölgelerde konut fiyatları düştü. Almanya’da konut fiyatları yüzde 1 gerilerken bu oran Britanya’da yüzde 3,1 ve İsveç’te yüzde 8,8 oldu.

Altın-Gümüş-Bronz Tüm Madalyaları Topladık!

İlk 3’e giren şehirlerin hepsi Türkiye’de

Endeks 150 şehirdeki fiyat değişimlerini de inceliyor. Listenin ilk sıralarında Türkiye’nin üç büyük şehri yer alıyor. Ankara (yüzde 135,3), İzmir (yüzde 133) ve İstanbul (yüzde 127,3) listedeki 150 şehir arasında konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler oldu.

Dördüncü sıradaki Zagreb’deki artış yüzde 22,5’ oldu. Tokyo’da konut fiyatları yüzde 7,5 yükselirken bu oran New York’ta yüzde 3,4; Barselona ve Londra’da yüzde 1,4 ve Roma’da yüzde 0,6 oldu.

Dar gelirlilerin maaşlarına adeta dalga geçer gibi komik artışlar yapan Erdoğan yönetimi, her nedense temel gıda maddeleri başta olmak üzere, tüm mallardaki fiyat artışlarına ya sessiz kalıyor ya da ciddi olmayan cezalarla, caydırıcılıktan uzak tavır sergiliyor.

Çamlıca Vadisi Haber olarak bu adaletsizlik düzelene kadar sürekli eleştirmeye devam edeceğiz.

Not: Depremi fırsat bilen haddehaneler (özel demir çelik fabrikaları) fiyatları katlayarak zam yaptılar ve o gün devlet yetkilileri buna izin vermeyeceğiz, fiyatları geri çektireceğiz dedi. Tabii ki sadece dediler, her zaman yaptıkları gibi; lakin icraata gelince tık yok!..

Öte yandan aynı günlerde Rusya devlet başkanı Putin “Türkiye talep ettiği takdirde ucuz demir çelik vereceğiz” dedi.

Tayip beyden de TC yetkililerinden de bu davete olumlu cevap verilmedi.

İnsanın aklına türlü türlü şeyler geliyor.

Kaynak: çamlıca vadisi

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Eyüp Demir dedi ki:

    Memleketi ve ülkeyi nasıl değerlendirdiklerini gör işte ona göre uçuşdayız ayağını denk al ama kendi insanına bu artış dışarıdaki 1 getiriyor 3’e 5’e değiştiriyor kolayca alıyor sıkı ise yerli ve milli vatandaş alsın. Fakir fukaranın, garip gurabaya ev ve barınma ne gerek gitsin mağarada yaşasın onuda bulabilirse bizi kıskananlar çatlasın.

  2. Münir dedi ki:

    Orta düzey bürokratların belki de bile isteye bazı kararları geç almalarından kaynaklı malesef.
    Son alınan, ikinci ya da daha fazla evini alanlara uygulanacak kredi faizini düşürmek gibi. Bu durum baya etkileyip geriletecektir fiyatları.
    Ama malesef yine geciktirilmiş bir karar.