1 Günde Ermeniler Teslim Oldu

Yayınlama: 21.09.2023
135
A+
A-

Türkiye’nin programını çizdiği operasyon başladığı gibi bitti.

Türkiye’den aldığı son sistem gelişmiş silah ve destek ile Azerbaycan ordusu 24 saatte ermeni terör yuvalarını yerle bir etti, dansöz edasıyla imzaladığı anlaşmalardan kıvırtan ermenistan teslim oldu.

Azerbaycan’ın istediği tüm şartları kabul eden ermenistan’ın bölgede yeni terör devleti kurdurma hayalleri hüsranla sonuçlandı.

Geri alınan topraklarımıza, daha önce burada yaşayan ve kaçmak zorunda bırakılan Azerbaycan Türkü aileler geri yerleştirilecek.

Zengezor koridoru açılarak Nahcıvan ile Azerbaycan birleştirilecek.

amerika’nın ve fransa’nın kışkırttığı ermenilerin büyük savaş çıkmadan teslim olmaları İran’ı, amerika’yı ve fransa’yı çıldırttı.

Türk ordusu kısa vakit içinde öyle bir vurdu ki, ermenistan erivan’ın da elinden gideceğini anlayarak savaş başlatmanın kendisinin sonu olacağını anladı ve teslim oldu.

Daha önce de ifade etmiştik, amerika’nın üç küçük şımarık veledi var bölgemizde: yunanistan, israil ve ermenistan.

Eski Türkiye olsaydı çok şeyler başarabilirdi amerika belki lakin artık, güçlü milli bir Türkiye var karşısında.

 

Bu arada, Putin’in liderliğindeki Rusya’nın da son senelerde, Türkiye’nin hassasiyetlerine saygı göstermesi takdire şayan bir gelişmedir.

Türk dış diplomasisi doğru yürütülmekte, devlet olarak zamanın şartlarına göre yeni dost düşman tanımlarının yapılmış olması da Türkiye açısından önemli bir gelişmedir.

 

Tayyip Erdoğan yönetimindeki devletin ekonomik kararlarda hatalı uygulamalarını eleştirmek nasıl ki doğru bir yayın anlayışıysa; dış politikadaki başarılarını övmek de yapıcı bir muhalefet tarzıdır.

Arzu ederiz ki, bütün muhalefet partileri de vatanımızın selameti için böylesi bir tavır sergilesin.

 

24 saatin özeti:

Azerbaycan’ın Karabağ yönelik operasyonunu Rus yetkililer de “Azerbaycan’ın iç meselesi” olarak tanımladı. Karabağ’da zafer sonrası Azerbaycan askeri Ermenistan bayrağını indirdiği anlar sosyal medyada gündem oldu.

RUSYA CEPHESİ:

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Sözcüsü Dmitri Peskov, devlet TS’si Kanal 1’de Dağlık Karabağ’daki duruma ilişkin yorum yaptı. Peskov, “Rusya Federasyonu, Karabağ’daki durumun artık Azerbaycan’ın iç meselesi olduğunun bilincindedir” dedi.

Peskov, Karabağ’da etnik temizlikten bahsetmek için hiçbir neden görmediklerini vurguladı.

Öte yandan Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin de Telegram mesajında “Bir yıl önce, Ekim 2022’de Avrupa Birliği himayesinde Prag’da bir zirve yapılmıştı ve bu zirvede Ermenistan ve Azerbaycan, BM Şartı’na ve 1991 BDT Alma-Ata Deklarasyonu’na bağlılıklarını bir kez daha teyit ettiler. Bu şu anlama geliyor: Karabağ Azerbaycan SSC’nin her iki tarafın da birbirinin eski Sovyet cumhuriyetleri sınırları içindeki toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tanıdığını söyledi. Kısacası Nikol Paşinyan, Karabağ’ın Azerbaycan’ın toprağı olduğu konusunda hemfikirdi” dedi.

Lidere Bak Lidere))

Ermenistan lideri Paşinyan, Sözde Dağlık Karabağ yönetiminin Rus barış güçlerinin arabuluculuğuyla Azerbaycan’ın ateşkes önerisini kabul etme kararını sosyal medyadan öğrendiğini söyledi.))

ZENGEZUR KORİDORU

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında, Zengezur koridorunu içeren haritaya yer verildi.

Azerbaycan birlikleri, Ermenistan’ın 90’dan fazla muharebe mevzisinin kontrolünü ele geçirdi. Ermeniler toplu halde Hocalı’dan ayrılıyor.

ERMENİSTAN BELGELERİ YAKIYOR

Dağlık Karabağ’daki Sözde Ermeni Yönetimine ait arşivler Azerbaycan’ın eline geçmesin diye yakılarak yok ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefonda görüştü. Erdoğan, Aliyev’e Türkiye’nin Azerbaycan’a gönülden desteğini bir kez daha ifade etti

 

Çamlıca Vadisi olarak sadece kardeş Azerbaycan’ın yanında değil, tüm mazlum, masum, mağdur insanların, ırk, din, renk ayrımı yapmadan yanındayız.

Mazlumun dini, ırkı sorulmaz. Hak sahibi kim ise onun zalimler tarafından gasp edilen hakları iade edilmelidir. Adalet budur!

İbrahim Tamer 21.9.2023

Kaynak: çamlıca vadisi

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.