Evlerini Boş Bekletenlerin Vergisi Artacak

Evlerini Boş Bekletenlerin Vergisi Artacak
Yayınlama: 09.07.2023
84
A+
A-

Fahiş kiraya karşı önlemlere bir yenisi daha geliyor. Yüzde 25 artış sınırı sonrası bu kez de yüksek kira beklentisiyle boş evlere yüksek vergi önlemi alınacak. Bu sayede mal sahiplerinin yüksek vergi yerine, satış fiyatında veya kirada indirimi tercih etmesi sağlanacak.

“En düşük maaş 35.000 lira” başlıklı yazımıza yorum yapan Serken Yazıcı beyin teklifi de bizce gündeme gelmeli. Serkan bey “Parası olanlar yatırım için ev alıyorsa devlet 2. Evden %30 vergi 3. Evden %45 4.evden %70 vergi alsın ki yatırımını başka yerde kullansın ilk evini alacaklara fırsat kalsın kiracı da rahat ev bulabilsin” demişti.

 

Ev kirasıyla geçinenler muaf tutularak Serkan beyin önerdiği bu oranlar üzerinde oynanabilir lakin 2’den fazla evi olanların vergileri ciddi anlamda arttırılırsa ve devlet kontrolü ve dürüst kiracıya yönelik koruması arttırılırsa bu da kira artışları için güzel bir önlem olur kanaatindeyiz.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.