İbrahim Tamer
Köşe Yazarı
İbrahim Tamer
 

Atma Bre Recep Din Kardeşiyiz!

Hoş güzel bir sözdür bu. Gerçekte ne olduğunu bilmeden, biliyormuşçasına atıp tutanlara söylenir. Hazırlık maçlarında Trabzonspor'un sergilediği futboldan ötürü Abdullah Avcı'ya bir sürü eleştiri gelmişti. Halbuki o usta profesör doktor gerçek maçlarda yapacağı ameliyatlar için kullanacağı alet edevatı, sistemi tarzı deniyordu. Teşbihte hata olmaz, adeta Mehmed Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastanesi'nin Trabzonlu Baş Hekimi Prof. Dr. Mehmet Ertürk gibi doğru tahlil, doğru teşhis, doğru çözümler üretiyor Abdullah Avcı. Neden sevgili Baş Hekimimizle ilişkilendirdim Avcı'yı diye soru gelebilir aklınıza. Kıymetli hemşerimiz 15 Temmuz 2016 alçak darbe girişimi öncesinde pensilvanyalı fettoşun köpekleri tarafından korkunç bir kumpasa maruz kalmıştı. Namussuz vatan hainleri neler yaptı neler Mehmet Ertürk hocamıza. Şimdi durup düşündüm de, Abdullah Avcı'ya, hatta Ahmet Ağaoğlu'na ve yönetimine ne haksız eleştirilerde bulundular. Adeta başarıları tesadüfe bağladılar. Onlar emek harcayıp kazandıkça çıldırdılar. Küçücük önemi harbiyesi olmayan şeyleri mesnet gösterip saldırdılar. Acı olan tarafı ise bunlardan çoğunun Trabzonlu olması. Ayıptır, yazıktır; düştükleri durum foseptik çukurudur. Tabii ki her vakit başarı olmayacaktır, bazen hatalı kararlar da verilebilir, mağlubiyetler de haneye yazılabilir. Ne istiyoruz biz? Hatasız kul mu istiyoruz? Dönüp kendimize bir bakalım hatalı ne kararlar verdik çok bildiğimiz konularda ve ne sonuçları oldu bizim hayatımızda. Dostlar, biraz agresif, tez parlayan, beklemeye ve bekletilmeye tahammülü olmayan bir karakterim var lakin, iki şey daha öğrendim bu hayattan: 1- Hata yaptıysam utanmadan özür dilerim, gönlünü almaya çalışırım kırdığım kişiden. 2- Uzmanı olmadığım bir konuda karşımdaki işin ehli bir şey diyor yada yapıyorsa, orta yere fırlayıp ukalalık taslamam, eleştiri bombardımanına tutmam o zatı. Abdullah Avcı'yı eleştirmek için onun makamında, bilgi ve tecrübesinde olmam gerek. Hiç kusura bakmayın bugün Türkiye'de Abdullah Avcı'yı eleştirmeye haiz, onun kıstasında bir kişi dahi olduğuna inanmıyorum. Adamcağızın elinden maç sırasında tekme tokat yedek kulübesine saldırıp şampiyonluğunu çaldılar. Ne haksızlıklara mağruz kaldı bu adam. Avcı hem başarılı hem de taktik üreten ve bunu başarıyla çalıştırdığı takımlarda uygulayan bir hoca. 4-0 hayırlı olsun kupamız. Şampiyon kulüpler kupasında da 15 milyon euro kazanırız umarım. Sonraki 16 içinde başarılı olacağımızı sanmıyorum. Çünkü, kural tanımaz insafsız harcamalar yapan fb ve gs sayesinde Türk futbolu Avrupa'da söz sahibi olmaktan çok uzak. Tabii ki gönlümüz istiyor, ilk 8'e kalalım lakin, şimdiden başaramazsak sebebini söyleyeyim de Abdullah hocamızı eleştirmeyi planlayanların diyeceklerine kulak asmayın. )) İbrahim Tamer
Ekleme Tarihi: 31 Temmuz 2022 - Pazar

Atma Bre Recep Din Kardeşiyiz!

Hoş güzel bir sözdür bu. Gerçekte ne olduğunu bilmeden, biliyormuşçasına atıp tutanlara söylenir.

İbrahim Tamer

Hazırlık maçlarında Trabzonspor'un sergilediği futboldan ötürü Abdullah Avcı'ya bir sürü eleştiri gelmişti.

Halbuki o usta profesör doktor gerçek maçlarda yapacağı ameliyatlar için kullanacağı alet edevatı, sistemi tarzı deniyordu.

Teşbihte hata olmaz, adeta Mehmed Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastanesi'nin Trabzonlu Baş Hekimi Prof. Dr. Mehmet Ertürk gibi doğru tahlil, doğru teşhis, doğru çözümler üretiyor Abdullah Avcı.

Neden sevgili Baş Hekimimizle ilişkilendirdim Avcı'yı diye soru gelebilir aklınıza.

Kıymetli hemşerimiz 15 Temmuz 2016 alçak darbe girişimi öncesinde pensilvanyalı fettoşun köpekleri tarafından korkunç bir kumpasa maruz kalmıştı. Namussuz vatan hainleri neler yaptı neler Mehmet Ertürk hocamıza.

Şimdi durup düşündüm de, Abdullah Avcı'ya, hatta Ahmet Ağaoğlu'na ve yönetimine ne haksız eleştirilerde bulundular. Adeta başarıları tesadüfe bağladılar. Onlar emek harcayıp kazandıkça çıldırdılar. Küçücük önemi harbiyesi olmayan şeyleri mesnet gösterip saldırdılar. Acı olan tarafı ise bunlardan çoğunun Trabzonlu olması. Ayıptır, yazıktır; düştükleri durum foseptik çukurudur.

Tabii ki her vakit başarı olmayacaktır, bazen hatalı kararlar da verilebilir, mağlubiyetler de haneye yazılabilir. Ne istiyoruz biz? Hatasız kul mu istiyoruz? Dönüp kendimize bir bakalım hatalı ne kararlar verdik çok bildiğimiz konularda ve ne sonuçları oldu bizim hayatımızda.

Dostlar, biraz agresif, tez parlayan, beklemeye ve bekletilmeye tahammülü olmayan bir karakterim var lakin, iki şey daha öğrendim bu hayattan: 1- Hata yaptıysam utanmadan özür dilerim, gönlünü almaya çalışırım kırdığım kişiden. 2- Uzmanı olmadığım bir konuda karşımdaki işin ehli bir şey diyor yada yapıyorsa, orta yere fırlayıp ukalalık taslamam, eleştiri bombardımanına tutmam o zatı.

Abdullah Avcı'yı eleştirmek için onun makamında, bilgi ve tecrübesinde olmam gerek.

Hiç kusura bakmayın bugün Türkiye'de Abdullah Avcı'yı eleştirmeye haiz, onun kıstasında bir kişi dahi olduğuna inanmıyorum.

Adamcağızın elinden maç sırasında tekme tokat yedek kulübesine saldırıp şampiyonluğunu çaldılar. Ne haksızlıklara mağruz kaldı bu adam. Avcı hem başarılı hem de taktik üreten ve bunu başarıyla çalıştırdığı takımlarda uygulayan bir hoca.

4-0 hayırlı olsun kupamız. Şampiyon kulüpler kupasında da 15 milyon euro kazanırız umarım. Sonraki 16 içinde başarılı olacağımızı sanmıyorum. Çünkü, kural tanımaz insafsız harcamalar yapan fb ve gs sayesinde Türk futbolu Avrupa'da söz sahibi olmaktan çok uzak. Tabii ki gönlümüz istiyor, ilk 8'e kalalım lakin, şimdiden başaramazsak sebebini söyleyeyim de Abdullah hocamızı eleştirmeyi planlayanların diyeceklerine kulak asmayın. ))

İbrahim Tamer

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.