Beka Sorunu Yok Bu Seçimde

Yayınlama: 12.02.2024
142
A+
A-

Genel seçimlerde ve Başkanlık seçiminde ülkücüler olarak Cumhur İttifakı’na ve Tayyip Erdoğan’a oy verdik.
Lakin önümüzdeki yerel seçimleri beka sorunu olarak görmüyorum.
Yetkileri kanunlarca sınırlandırılmış olan belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin vatanımızın beka sorununa zarar veremeyecekleri görüşündeyim. Elindeki yetkileri sınırlı belediye başkanları yanlış yaptıkları anda kayyum atanıp görevden el çektirilebiliyor, cezalandırılabiliyorlar.

Artık AKP’li belediyelerdeki olumsuz haberleri duymaktan sıkıldık.
Yaptıkları çok değerli hizmetler de var tabii ki, bunları da görmezden gelemeyiz lakin, şaibesiz, temiz, hizmeti adam kayırmadan, birilerine menfaat sunmadan yapacak olan yeni arayışlar içinde olunduğunu da es geçmeyelim.
Halk ekonomik olarak zaten bunaldı, kentsel dönüşümün kötüye kullanıldığı, adeta rantsal bölüşüme dönüştürüldüğü sözleri ayyuka çıkmışken tertemiz lekesiz birilerinin yönetimlere getirilme arayışı sanırım bu seçimde Yeniden Refah Partisi’nin patlamasına yol açacak.
İstanbul’a hemen hemen hiç bir faydası dokunmadığı gibi tarzıyla da antipati oluşturan Ekrem İmamoğlu’nun gitmesini isteyenler çare olarak sadece AKP’yi mi görecek, hiç sanmıyorum. Bence seçimlerde % 5 oy alan Fatih Erbakan’ın partisi Yeniden Refah Partisi ciddi bir oy alacak.
Yeter mi alacakları oy seçimi kazanmalarına bunu bilemem ama karşı taraftaki ip’in ayrı adayla seçime girecek olması seçim sonucunu iyiden iyiye bilinemez hale sokacak.
Umarım pkk’nın siyasi uzantısı da ayrı girer seçime. Hiç sanmıyorum ama bu da bir ihtimal. Halihazırda şimdilik aday göstermiş bulunuyorlar.

Şimdi dönelim geçmişe isterseniz.
Rahmetli Başbakan prof. dr. Necmeddin Erbakan senelerce halkımız bizi seviyor, iktidara getirecek deyip durduğunda ben dahil çoğu insan onunla alay ettik, güldük söylediklerine.
Ne oldu? Bir gün yolsuzluklardan, kirli politikalardan bunalan halk belediye seçiminde tüm denenmişlerin yüzüne tokadı bastı ve müthiş bir seçim zaferi kazandırdı Erbakan’a.
Sonra ne oldu? Namuslu, dürüst, ilkeli, ahlaklı belediye başkanlarıyla adeta destan yazdılar.
Sağcısı solcusu herkes takdir etti belediyelerdeki hizmetlerini veeee
Ve iktidara taşıdı Necmeddin Erbakan’ı bu halk.
İktidarında ne yaptı bu adam?
İşçiye, memura, emekliye müthiş zamlar yaptı % 100- % 300.
Ekonomistler dalga geçti, enflasyonu azdıracak ülkeyi batıracak bu molla, dediler.
Ne oldu?
Enflasyon artmadığı gibi, alım gücü artan dar gelirli kesim alış veriş etti. Piyasa canlandı. Herkesin yüzü güldü.
Havuz sistemini kurdu. Batık durumdaki KAMU kuruluşları kurtarıldı.
Millî politikalar üretmeye, dış politikada ülke menfaatleri doğrultusunda adım atmaya kalkınca da darbeciler ve onların şakşakçıları tarafından iktidardan indirildi.

Şimdiiii gelelim Fatih Erbakan’a
O babasının oğlu gibi konuşuyor, hareket ediyor, projeler üretiyor ve bu projelerini kitapçıklar halinde uygulanması için iktidara veriyor. Tayyip Erdoğan’a veriyor.
Uygulanıyor mu peki?
Hayır.
Kim uygulayacak?
Fatih Erbakan!
İşte bu kadar.

İbrahim Tamer 11.2.2024

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.