İbrahim Onur Topaloğlu
Köşe Yazarı
İbrahim Onur Topaloğlu
 

Olimpiyat Bereketi

İbrahim Topaloğlu; “Olimpiyat Bereketi” 2021-2022 Sezonu sonunda resmi olarak 38 yıl sonra Süper Lig şampiyonu olarak hem Trabzon şehrinin hem de taraftarların üzerindeki stres, baskı ve metal yorgunluğuna son veren ve kupayla kapattığı sezonu Sivasspor karşısında alınan galibiyetle kupayla açan Trabzonspor ligde tekrar şampiyonluk ve Avrupa'da kendini hatırlatma hedefiyle başladığı 2022-2023 sezonunun lokal ayağı olan Spor Toto Süper Lig'de ilk maçını Süper Lig'de son maçını 17 Yıl önce yine Trabzonspor'a karşı olimpiyat stadında oynayan ligin yeni ve mütevazı ekibi İstanbulspor'a karşı oynadı.. 6 gün önce aynı statta Süper kupayı net skorla kazanan Trabzonspor Marek Hamsik, Hüseyin Türkmen, Serkan Asan'dan yoksun çıktığı ligin yeni ekibi İstanbulspor'a karşı ilk 20 dakikalık bölümde istekli, baskılı oynayıp bu oyununun sonucunu da korner organizasyonu sonucunda Cornelius'un kafasından gelen golle buldu.. Trabzonspor golü bulduktan sonra hem rakibin yetersiz görüntüsü hem sıcak ve nemli hava hem de 10 gün sonra Kopenhag ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarını düşünerek oyunu rölantiye aldı.. Rakip İstanbulspor 17 yıl sonra Süper Lig'e çıkmanın yarattığı fırsatı pek iyi kullanamamış gibi görünüyor.. yeterli takviyeler yapılmamış birkaç yabancı oyuncu dışında alttan gelen takımı hemen hemen aynen Süper Lig'e taşımışlar fakat vakit olarak daralan transfer sezonunda gerekli takviyeler yapılmazsa ligde işleri çok zor..Gelelim Trabzonspor'a..Trabzonspor geçtiğimiz sezonu şampiyon kapatarak artık çıtayı yükseltti.. Şampiyonluğun özellikle maddi yönden gelir kaynağı olan Şampiyonlar Ligiyle taçlandırılması şart..fakat Şampiyonlar Ligi için yeterli transfer ve takviyeler yapıldı mı hayır..Defans ve Forvet hattı olmak üzere en az 2 takviye yapılmazsa özellikle Avrupa kulvarında Trabzonspor'dan beklentiyi düşük tutmak taraftarların ruh sağlığı için iyi olur.. 2020-2021 Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş'ın kadrosunu koruyup üzerine Batshuayi, Pjanic, Alex Texeira transferlerini yapmasına rağmen Ajax, Borussia Dortmund, Sporting Lizbon'dan oluşan vasat sayılabilecek bir grupta 0 çektiğini unutmayalım..Gündelik sonuçlara bakarak kendimizi ne gökte ne de yerde görmeliyiz.. Fakat Trabzonspor son yıllarda geri planda bıraktığı Avrupa kupalarında kendini hatırlatmak ve en azından gruba kalabilmek ve gruptan çıkabilmeyi zorlamak istiyorsa oyuncu alternatiflerini arttırmak zorunda.
Ekleme Tarihi: 06 Ağustos 2022 - Cumartesi

Olimpiyat Bereketi

İbrahim Topaloğlu; “Olimpiyat Bereketi”

İbrahim Topaloğlu

2021-2022 Sezonu sonunda resmi olarak 38 yıl sonra Süper Lig şampiyonu olarak hem Trabzon şehrinin hem de taraftarların üzerindeki stres, baskı ve metal yorgunluğuna son veren ve kupayla kapattığı sezonu Sivasspor karşısında alınan galibiyetle kupayla açan Trabzonspor ligde tekrar şampiyonluk ve Avrupa'da kendini hatırlatma hedefiyle başladığı 2022-2023 sezonunun lokal ayağı olan Spor Toto Süper Lig'de ilk maçını Süper Lig'de son maçını 17 Yıl önce yine Trabzonspor'a karşı olimpiyat stadında oynayan ligin yeni ve mütevazı ekibi İstanbulspor'a karşı oynadı..

6 gün önce aynı statta Süper kupayı net skorla kazanan Trabzonspor Marek Hamsik, Hüseyin Türkmen, Serkan Asan'dan yoksun çıktığı ligin yeni ekibi İstanbulspor'a karşı ilk 20 dakikalık bölümde istekli, baskılı oynayıp bu oyununun sonucunu da korner organizasyonu sonucunda Cornelius'un kafasından gelen golle buldu..

Trabzonspor golü bulduktan sonra hem rakibin yetersiz görüntüsü hem sıcak ve nemli hava hem de 10 gün sonra Kopenhag ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarını düşünerek oyunu rölantiye aldı..

Rakip İstanbulspor 17 yıl sonra Süper Lig'e çıkmanın yarattığı fırsatı pek iyi kullanamamış gibi görünüyor.. yeterli takviyeler yapılmamış birkaç yabancı oyuncu dışında alttan gelen takımı hemen hemen aynen Süper Lig'e taşımışlar fakat vakit olarak daralan transfer sezonunda gerekli takviyeler yapılmazsa ligde işleri çok zor..Gelelim Trabzonspor'a..Trabzonspor geçtiğimiz sezonu şampiyon kapatarak artık çıtayı yükseltti..

Şampiyonluğun özellikle maddi yönden gelir kaynağı olan Şampiyonlar Ligiyle taçlandırılması şart..fakat Şampiyonlar Ligi için yeterli transfer ve takviyeler yapıldı mı hayır..Defans ve Forvet hattı olmak üzere en az 2 takviye yapılmazsa özellikle Avrupa kulvarında Trabzonspor'dan beklentiyi düşük tutmak taraftarların ruh sağlığı için iyi olur..

2020-2021 Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş'ın kadrosunu koruyup üzerine Batshuayi, Pjanic, Alex Texeira transferlerini yapmasına rağmen Ajax, Borussia Dortmund, Sporting Lizbon'dan oluşan vasat sayılabilecek bir grupta 0 çektiğini unutmayalım..Gündelik sonuçlara bakarak kendimizi ne gökte ne de yerde görmeliyiz..

Fakat Trabzonspor son yıllarda geri planda bıraktığı Avrupa kupalarında kendini hatırlatmak ve en azından gruba kalabilmek ve gruptan çıkabilmeyi zorlamak istiyorsa oyuncu alternatiflerini arttırmak zorunda.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mahir Mahir
(07.08.2022 09:19 - #173)
Kalemine sağlık kardeşim güzel yazı olmuş.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.