Minikler, Mama Üretim Tesisini ziyaret etti

Trabzon 18.03.2025 - 18:04, Güncelleme: 18.03.2025 - 18:04
 

Minikler, Mama Üretim Tesisini ziyaret etti

Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediyesi’nin sokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlamak amacıyla kurduğu Mama Üretim Tesisi, Özel Candan Koleji Anaokulu öğrencilerini ağırladı.
Trabzon haberleri | Tesis sorumlusu Mustafa Mankan, öğretmenleriyle birlikte tesisi ziyaret eden miniklere, mama üretiminde kullanılan malzemelerin nasıl ve nereden toplandığını, bu malzemelerin hangi işlemlerden geçirilerek mamaya dönüştürüldüğünü anlattı. “ARTAN YEMEK VE EKMEKLER, MAMA ÜRETİMİNDE KULLANILIYOR” Mama üretim sürecini büyük bir merak ve ilgiyle izleyen miniklerin sorularını cevaplandıran Mankan, tesisin işleyişiyle ilgili şu bilgileri verdi:  “Tesisimizde lokantalardan, askeri birliklerden, sosyal tesislerden ve konaklama tesislerinin yemekhanelerinden toplanan artan yemekler, çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra mamaya dönüştürülüyor. Pişirme makinesinde 16 saat boyunca pişirilen yemek artıkları, un haline getiriliyor. Ardından da, pelet makinesinde mamaya dönüştürülerek kurutuluyor. Son olarak tavuk suyu katılarak soslanan mamalar, 2, 3 ve 4 kg’lık paketler halinde paketleniyor. Böylece, tesisimizde yemek ve ekmek artıklarını yeniden kullanılabilir hale getiriyoruz. Ortahisar Belediyemiz de, sokak hayvanlarının beslenmesi için ayrıca mama satın almak zorunda kalmıyor. Bu şekilde belediyemize de ekonomik katkı sağlamış oluyoruz.” MAMALAR ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITILIYOR Ortahisar Belediyesi Mama Üretim Tesisinde günlük olarak yaklaşık 60-70 kg mama üretimi yapılırken, bu mamalar hayvan severlere ve derneklere ücretsiz olarak dağıtılıyor.
Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediyesi’nin sokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlamak amacıyla kurduğu Mama Üretim Tesisi, Özel Candan Koleji Anaokulu öğrencilerini ağırladı.

Trabzon haberleri | Tesis sorumlusu Mustafa Mankan, öğretmenleriyle birlikte tesisi ziyaret eden miniklere, mama üretiminde kullanılan malzemelerin nasıl ve nereden toplandığını, bu malzemelerin hangi işlemlerden geçirilerek mamaya dönüştürüldüğünü anlattı.

“ARTAN YEMEK VE EKMEKLER, MAMA ÜRETİMİNDE KULLANILIYOR”

Mama üretim sürecini büyük bir merak ve ilgiyle izleyen miniklerin sorularını cevaplandıran Mankan, tesisin işleyişiyle ilgili şu bilgileri verdi: 
“Tesisimizde lokantalardan, askeri birliklerden, sosyal tesislerden ve konaklama tesislerinin yemekhanelerinden toplanan artan yemekler, çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra mamaya dönüştürülüyor. Pişirme makinesinde 16 saat boyunca pişirilen yemek artıkları, un haline getiriliyor. Ardından da, pelet makinesinde mamaya dönüştürülerek kurutuluyor. Son olarak tavuk suyu katılarak soslanan mamalar, 2, 3 ve 4 kg’lık paketler halinde paketleniyor. Böylece, tesisimizde yemek ve ekmek artıklarını yeniden kullanılabilir hale getiriyoruz. Ortahisar Belediyemiz de, sokak hayvanlarının beslenmesi için ayrıca mama satın almak zorunda kalmıyor. Bu şekilde belediyemize de ekonomik katkı sağlamış oluyoruz.”

MAMALAR ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITILIYOR

Ortahisar Belediyesi Mama Üretim Tesisinde günlük olarak yaklaşık 60-70 kg mama üretimi yapılırken, bu mamalar hayvan severlere ve derneklere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.