Trabzon'da "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" uygulaması yapıldı

Gerçekleştirilen etkinliğe Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, “Bu hafta Karayolları Trafik Haftası 7-13 Mayıs tarihleri arasında, İç İşleri Bakanlığımızı öncülüğünde tüm il ve ilçelerimizde bu haftayı etkin bir şekilde kutlamaya çalışıyoruz. Jandarma ve emniyetimizin trafik ekiplerimizle birlikte vatandaşımızı bilinçlendirmek, toplumda duyarlılığı artırma adına broşürler ve asimilasyon aracımız ile duyarlılığı en üst düzeye çıkarmaya çalışıyoruz.

Hepimizi zaman zaman derinden üzen trafik kazaları meydana geliyor. Aldığımız tedbirlerle kazalarımızı minimize etmek, can kaybını düşürmek adına bakanlığımızın öncülüğünde farklı aktiviteler yapmaya çalışıyoruz. Okullarımızda öğrencilerimizi de işin içine sokarak toplumumuzu bilinçlendirme adına yaptığımız çalışmalar var. Çünkü özellikle şu tespit önemli. Yayaların karıştığı trafik kazalarında yüzde 50’ye yakın yayaların hatalarından kaynaklandığı görülüyor. Bu yıl bakanlığımız ‘Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik Mottosu oluşturdu” dedi.

Vali Ustaoğlu, Bu hafta “Yaya yolunda ilerle, görünür ol, trafik ışıklarını takip et, yaya geçidini kullan, yola odaklan mottosuyla bilinçlendirme çalışmamızı farklı alanlarda yapacağız. Temennimiz ülkemizde kazasız bir yılı geçirmek. Vatandaşlarımızın da can ve mal kaybını en aza indirmek” diye konuştu.

Akyazı’da çocuklar için yer alan trafik parkı ile ilgili de konuşan Ustaoğlu, “Sayın Bakanımızın başlatmış olduğu çocuk trafik parkı uygulaması var. Biz de ilimizde Büyükşehir Belediyesi ile beraber Akyazı Stadı’nın yan tarafında çocuk trafik parkımızı bitirdik. İçinde kullanılacak olan malzemelerin alımı gerçekleştiriliyor. İnşallah yakın bir zamanda da açılışını yapacağız” dedi.