8 Otobüs, 61 Araç, Tek Yürek: Of’tan Kudüs’e Barış Konvoyu Yola Çıkıyor
8 Otobüs, 61 Araç, Tek Yürek: Of’tan Kudüs’e Barış Konvoyu Yola Çıkıyor
Trabzon Haber Merkezi | Büyük İktidar Partisi Genel Başkanı, Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı Genel Başkanı Selamettin Tellioğlu öncülüğünde, 24 Temmuz 2025’te Of’tan yola çıkacak olan “İslam Barış Gücü Konvoyu”, Kudüs ve Gazze’ye uzanan tarihi bir barış ve dayanışma yolculuğu başlatıyor. 8 özel isimli otobüs ve 61 araçlık konvoy, İslam dünyasında birlik mesajı verecek.
Trabzon haberleri | Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı Genel Başkanı, aynı zamanda Barış Elçisi unvanına sahip Selamettin Tellioğlu, 24 Temmuz 2025 tarihinde Trabzon’un Of ilçesinden başlayacak büyük bir insanlık yürüyüşüne liderlik edecek. “Of Dünyadan Büyüktür” sloganıyla yola çıkacak olan 8 otobüs ve 61 araçlık konvoy, önce Kudüs’e ardından Gazze’ye ulaşarak barış, dayanışma ve adalet çağrısı yapacak.
Konvoyda yer alacak 8 otobüs, tarihi ve kültürel öneme sahip şu isimleri taşıyor:
-
Hazreti Ömer Otobüsü
-
Selahaddin Eyyubi Otobüsü
-
Sultan Alparslan Otobüsü
-
Fatih Sultan Mehmet Otobüsü
-
Yavuz Sultan Selim Otobüsü
-
Kanuni Sultan Süleyman Otobüsü
-
Sultan Abdülhamit Otobüsü
-
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Otobüsü
Bu sekizinci otobüs, Kudüs’ten Vaşington’a uzanarak “İslam Barış Gücü Otobüsü” olarak Kuzey Amerika’nın tüm şehirlerini dolaşacak ve İslam’ın evrensel barış mesajını dünyaya duyuracak.
Tellioğlu, bu dev yürüyüşün sadece bir sembol olmadığını, aynı zamanda bir çağrı olduğunu vurguladı:
“Bu bir diriliş yürüyüşüdür. Bizi ayrıştırmak için kullanılan tüm isimleri yeniden birleştiren bir barış çığlığıdır. Atatürk'ü ayrım için kullananlar da, ilahlaştıranlar da bu yürüyüşle gerçeği görecek.”
Kudüs ve Gazze’de Tarihi Projeler
Konvoy, Kudüs’teki temaslarının ardından Gazze’ye geçerek üç büyük projeye temel atacak:
-
1071 Sultan Alparslan Sarayı (Kuzey Gazze)
-
1299 Osman Gazi Sarayı (Güney Gazze)
-
İstanbul Dostluk Merkezi (Gazze sahili)
Dostluk Merkezi'nin 105 metre yüksekliğindeki burcunda, Müslüman olması hâlinde “Müslüman Trump” yazısı yer alacak. ABD eski Başkanı Donald Trump da bu yürüyüşte İslam’a davet edilecek. Tellioğlu, bu davetin bir umut değil, bir strateji olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:
“Eğer Trump Müslüman olursa, İslam dışındaki nüfusun yarısından fazlası İslam’a yönelecektir. Bu çağrıyı 28 yıldır yapıyoruz. İnşallah karşılığını bulacak.”
Boykot ve Direniş Mesajı
Tellioğlu, insanlık düşmanlarını tanımlarken dört küresel grubu hedef aldı:
-
Siyonist sistemin işgalci kanadı
-
Emperyalist güçler (ABD ve Avrupa'nın bazı bölümleri)
-
Budist zulmü (Hindistan ve Çin)
-
Zalim devletler (özellikle bazı Avrupa ülkeleri)
Tüm bu güçlere karşı en etkili silahın boykot olduğunu vurgulayan Tellioğlu, “İslam Barış Gücü” projesinin bu direnişi kurumsallaştıracağını belirtti.
Destek Çağrısı ve Zekât Açıklaması
Vakıf adına alınacak otobüsler için destek çağrısı yapan Tellioğlu, bu projeye zekât ile katkı sağlamanın caiz ve sevap olduğunu belirtti. Her otobüste yer alacak 41 gönüllü Barış Elçisi, “Allah yolunda cihat edenler” kapsamına girerek zekâtla desteklenebilecek.
“İmanı, aklı, vicdanı ve imkânı olan herkes bu harekete katkı sunmalı. Bu çağrı ümmetin ortak vicdanıdır.”
Kapanış ve Mesaj: Of Dünyadan Büyüktür
Tellioğlu, Of’un manevi büyüklüğüne vurgu yaparak konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Of, sadece bir ilçe değildir. Of, zulme karşı direnişin, birliğin ve hakikat mücadelesinin adıdır. 25 yıldır süren bu yürüyüş kavgasız bir Türkiye, savaşsız bir dünya hayalidir. Bu hayal bugün yola çıkıyor. Hep birlikte yürümeye var mısınız?”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.