Adıyaman’da Sera Projesi için başvurular devam ediyor

Yerel Haberler (Web Sitesi) - Web Sitesi | 01.03.2026 - 15:38, Güncelleme: 01.03.2026 - 15:38 31 kez okundu.
 

Adıyaman’da Sera Projesi için başvurular devam ediyor

ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen sera projesinde başvuru süreci sürüyor. Kadın ve genç çiftçilere öncelik tanınan projeye müracaatlar İl ve İlçe müdürlükleri aracılığıyla yapılıyor.
Adıyaman'da üretimin artırılması amacıyla hayata geçirilen sera projesi kapsamında başvurular devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, üreticilerin kayıtlı oldukları İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiği bildirildi. Başvuru şartlarına göre kadın çiftçiler öncelikli olacak. Ayrıca 18-40 yaş aralığındaki genç çiftçilere öncelik verilecek. Projeden daha önce yararlanmamış olan üreticiler ile sebze yetiştiriciliği yapan çiftçiler de değerlendirmede avantajlı olacak. Başvurular, üreticilerin kayıtlı oldukları İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacak. Merkez ilçe başvurularının ise Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde 113 numaralı odaya şahsen gerçekleştirileceği bildirildi. Projeden faydalanmak isteyen üreticilerin 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında gerekli izinleri alması gerektiği hatırlatıldı. Kaynak : PERRE
ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen sera projesinde başvuru süreci sürüyor. Kadın ve genç çiftçilere öncelik tanınan projeye müracaatlar İl ve İlçe müdürlükleri aracılığıyla yapılıyor.

Adıyaman'da üretimin artırılması amacıyla hayata geçirilen sera projesi kapsamında başvurular devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, üreticilerin kayıtlı oldukları İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

Başvuru şartlarına göre kadın çiftçiler öncelikli olacak. Ayrıca 18-40 yaş aralığındaki genç çiftçilere öncelik verilecek. Projeden daha önce yararlanmamış olan üreticiler ile sebze yetiştiriciliği yapan çiftçiler de değerlendirmede avantajlı olacak.

Başvurular, üreticilerin kayıtlı oldukları İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacak. Merkez ilçe başvurularının ise Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde 113 numaralı odaya şahsen gerçekleştirileceği bildirildi.

Projeden faydalanmak isteyen üreticilerin 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında gerekli izinleri alması gerektiği hatırlatıldı.

Kaynak : PERRE

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.