Akçaabat’tan Batum’a Sanat Köprüsü: Uluslararası Resim Sergisi Açıldı

Trabzon 30.09.2025 - 13:17, Güncelleme: 30.09.2025 - 13:17 8663+ kez okundu.
 

Akçaabat’tan Batum’a Sanat Köprüsü: Uluslararası Resim Sergisi Açıldı

Trabzon Haber Merkezi | Akçaabat Belediyesi ve Uluslararası Akçaabat Bilim Kültür Sanat Derneği’nin iş birliğiyle Batum’da düzenlenen “Yalnızlaştırılan Sanatçı ve Mekân İlişkisi” sergisi, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.
Trabzon haberleri | Akçaabat Belediyesi, kültür ve sanat alanındaki uluslararası etkileşimini Batum’da düzenlenen bir resim sergisiyle taçlandırdı. T.C. Batum Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Yalnızlaştırılan Sanatçı ve Mekân İlişkisi” temalı sergi, Acara Güzel Sanatlar Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergi öncesinde gerçekleşen resmi ziyarette, Batum Başkonsolosu Adnan Altay Altınörs, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Bayraktar, Uluslararası Akçaabat Bilim Kültür Sanat Derneği Başkanı Ekrem Kutlu ve belediye meclis üyelerinden oluşan heyet bir araya geldi. Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Bayraktar, ziyaret sırasında Başkonsolos Altınörs’e yöreye özgü hediyeler takdim etti. Etkinlik kapsamında düzenlenen şehir gezisi ile Batum’un kültürel dokusunu yakından inceleme fırsatı bulan katılımcılar, sergi açılışıyla birlikte sanatın evrensel dilini deneyimleme imkânı buldu. Sergide yer alan eserler, sanatçıların mekân ve yalnızlık temaları üzerinden ortaya koyduğu farklı bakış açılarıyla ziyaretçilerden yoğun beğeni topladı. Akçaabat Belediyesi ve paydaş kuruluşlar, bu tür uluslararası etkinliklerle hem bölgenin kültürel değerlerini tanıtmayı hem de sanatçılar arasında güçlü bir etkileşim ağı oluşturmayı amaçlıyor. Sergi, sanatseverlere farklı perspektifleri keşfetme ve sanatın birleştirici gücünü deneyimleme fırsatı sundu.
Trabzon Haber Merkezi | Akçaabat Belediyesi ve Uluslararası Akçaabat Bilim Kültür Sanat Derneği’nin iş birliğiyle Batum’da düzenlenen “Yalnızlaştırılan Sanatçı ve Mekân İlişkisi” sergisi, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Trabzon haberleri | Akçaabat Belediyesi, kültür ve sanat alanındaki uluslararası etkileşimini Batum’da düzenlenen bir resim sergisiyle taçlandırdı. T.C. Batum Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Yalnızlaştırılan Sanatçı ve Mekân İlişkisi” temalı sergi, Acara Güzel Sanatlar Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu.

Sergi öncesinde gerçekleşen resmi ziyarette, Batum Başkonsolosu Adnan Altay Altınörs, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Bayraktar, Uluslararası Akçaabat Bilim Kültür Sanat Derneği Başkanı Ekrem Kutlu ve belediye meclis üyelerinden oluşan heyet bir araya geldi. Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Bayraktar, ziyaret sırasında Başkonsolos Altınörs’e yöreye özgü hediyeler takdim etti.

Etkinlik kapsamında düzenlenen şehir gezisi ile Batum’un kültürel dokusunu yakından inceleme fırsatı bulan katılımcılar, sergi açılışıyla birlikte sanatın evrensel dilini deneyimleme imkânı buldu. Sergide yer alan eserler, sanatçıların mekân ve yalnızlık temaları üzerinden ortaya koyduğu farklı bakış açılarıyla ziyaretçilerden yoğun beğeni topladı.

Akçaabat Belediyesi ve paydaş kuruluşlar, bu tür uluslararası etkinliklerle hem bölgenin kültürel değerlerini tanıtmayı hem de sanatçılar arasında güçlü bir etkileşim ağı oluşturmayı amaçlıyor. Sergi, sanatseverlere farklı perspektifleri keşfetme ve sanatın birleştirici gücünü deneyimleme fırsatı sundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.