Araklıspor’dan Sert Tepki: “Bu Maç Adaletin Değil, Kurgunun Yönetimidir!”

Trabzon 05.11.2025 - 22:57, Güncelleme: 05.11.2025 - 22:57 8417+ kez okundu.
 

Araklıspor’dan Sert Tepki: “Bu Maç Adaletin Değil, Kurgunun Yönetimidir!”

Trabzon Haber Merkezi | Sürmene İlçe Stadı’nda oynanan Araklıspor – Karadenizspor karşılaşmasının ardından Araklıspor Kulüp Başkanlığı, hakem kararlarına sert tepki gösterdi. Kulüp, karşılaşmanın taraflı bir şekilde yönetildiğini, golün haksız yere iptal edildiğini ve hakemlerin provoke edici tavırlarının saha içi gerginliği tırmandırdığını belirterek, “Bu düzene boyun eğmeyeceğiz, adalet istiyoruz” açıklamasında bulundu.
Trabzon haberleri | Araklıspor Kulübü, bugün Sürmene İlçe Stadı’nda oynanan Araklıspor – Karadenizspor karşılaşmasının ardından yaşanan olaylarla ilgili güçlü bir kamuoyu açıklaması yayımladı. Açıklamada, müsabakanın sporun ruhuna ve adalet anlayışına aykırı bir biçimde yönetildiği vurgulandı. Kulüp, 90 dakika boyunca hakemin taraflı tutum sergilediğini, sürekli oyunun akışını kesen kararlar verdiğini ve bu şekilde takımın emeğinin gasp edildiğini ifade etti. Araklıspor yönetimi, özellikle 67. dakikada buldukları golün, geçerli olmasına rağmen “ofsayt” gerekçesiyle iptal edilmesine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi: “Pozisyon tekrarları ortadadır, golümüz yüzde yüz geçerlidir. Ancak hakem, maç boyunca teknik ekibimizi ve futbolcularımızı tahrik eden davranışlar sergilemiştir. Maç sonrası soyunma odası koridorlarında ise Kulüp Başkanımıza yönelik provokatif tutumları olayların büyümesine neden olmuştur.” Açıklamada, hakemlerin polis müdahalesiyle soyunma odasına zorla götürüldüğü, buna rağmen koridorlarda tansiyonun bir süre daha devam ettiği de belirtildi. Araklıspor yönetimi, bu olayın yalnızca bir maçın sonucu olmadığını, bir şehrin emeği ve mücadelesinin gasp edilmesi anlamına geldiğini vurgulayarak sert ifadeler kullandı: “Biz sahada alın teriyle, mücadeleyle varız. Ancak bugün açıkça görülmüştür ki, bazı hakemler amatör liglerde bile adaleti değil, kurguyu yönetmektedir. Bu sadece bir maçın değil, bir topluluğun inancının çalınmasıdır.” Araklıspor Kulüp Başkanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) ve İl Hakem Kurulu’na çağrıda bulunarak, konuyla ilgili acil inceleme başlatılmasını talep etti: “TFF ve İl Hakem Kurulu, bu rezalete sessiz kalmamalıdır. Adaletin tesisi için gereken tüm hukuki ve idari başvuruları yapacağız. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.” Araklıspor yönetimi açıklamasını, “Bu düzene boyun eğmeyeceğiz” ifadesiyle sonlandırarak, spor camiasına adalet, saygı ve tarafsızlık çağrısında bulundu.
Trabzon Haber Merkezi | Sürmene İlçe Stadı’nda oynanan Araklıspor – Karadenizspor karşılaşmasının ardından Araklıspor Kulüp Başkanlığı, hakem kararlarına sert tepki gösterdi. Kulüp, karşılaşmanın taraflı bir şekilde yönetildiğini, golün haksız yere iptal edildiğini ve hakemlerin provoke edici tavırlarının saha içi gerginliği tırmandırdığını belirterek, “Bu düzene boyun eğmeyeceğiz, adalet istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Trabzon haberleri | Araklıspor Kulübü, bugün Sürmene İlçe Stadı’nda oynanan Araklıspor – Karadenizspor karşılaşmasının ardından yaşanan olaylarla ilgili güçlü bir kamuoyu açıklaması yayımladı. Açıklamada, müsabakanın sporun ruhuna ve adalet anlayışına aykırı bir biçimde yönetildiği vurgulandı.

Kulüp, 90 dakika boyunca hakemin taraflı tutum sergilediğini, sürekli oyunun akışını kesen kararlar verdiğini ve bu şekilde takımın emeğinin gasp edildiğini ifade etti. Araklıspor yönetimi, özellikle 67. dakikada buldukları golün, geçerli olmasına rağmen “ofsayt” gerekçesiyle iptal edilmesine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:

“Pozisyon tekrarları ortadadır, golümüz yüzde yüz geçerlidir. Ancak hakem, maç boyunca teknik ekibimizi ve futbolcularımızı tahrik eden davranışlar sergilemiştir. Maç sonrası soyunma odası koridorlarında ise Kulüp Başkanımıza yönelik provokatif tutumları olayların büyümesine neden olmuştur.”

Açıklamada, hakemlerin polis müdahalesiyle soyunma odasına zorla götürüldüğü, buna rağmen koridorlarda tansiyonun bir süre daha devam ettiği de belirtildi. Araklıspor yönetimi, bu olayın yalnızca bir maçın sonucu olmadığını, bir şehrin emeği ve mücadelesinin gasp edilmesi anlamına geldiğini vurgulayarak sert ifadeler kullandı:
“Biz sahada alın teriyle, mücadeleyle varız. Ancak bugün açıkça görülmüştür ki, bazı hakemler amatör liglerde bile adaleti değil, kurguyu yönetmektedir. Bu sadece bir maçın değil, bir topluluğun inancının çalınmasıdır.”

Araklıspor Kulüp Başkanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) ve İl Hakem Kurulu’na çağrıda bulunarak, konuyla ilgili acil inceleme başlatılmasını talep etti:

“TFF ve İl Hakem Kurulu, bu rezalete sessiz kalmamalıdır. Adaletin tesisi için gereken tüm hukuki ve idari başvuruları yapacağız. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Araklıspor yönetimi açıklamasını, “Bu düzene boyun eğmeyeceğiz” ifadesiyle sonlandırarak, spor camiasına adalet, saygı ve tarafsızlık çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.