Başkan Ahmet Metin Genç, Köprübaşı’nda Tekne Orucu Etkinliğinde Çocukların Ramazan Coşkusuna Ortak Oldu
Başkan Ahmet Metin Genç, Köprübaşı’nda Tekne Orucu Etkinliğinde Çocukların Ramazan Coşkusuna Ortak Oldu
Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Köprübaşı’nda düzenlenen Tekne Orucu programında çocuklarla bir araya gelerek Ramazan’ın manevi atmosferini paylaştı.
Trabzon haberleri | Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel olarak organize edilen “Tekne Orucu” etkinlikleri, bu yıl Köprübaşı ilçesinde başladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın ile birlikte Merkez Camii’nde gerçekleştirilen programa katılarak çocukların heyecanına ortak oldu.
4 ile 12 yaş arasındaki çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Ramazan ayının anlamı ve önemi eğlenceli içeriklerle anlatıldı. Geleneksel kültürün önemli unsurlarından Nasrettin Hoca hikâyeleri ve Karagöz-Hacivat gölge oyunu sahnelenerek miniklere hem öğretici hem de keyifli anlar yaşatıldı.
Gelenekler Yaşatılıyor, Değerler Öğretiliyor
Etkinlikte konuşan Başkan Ahmet Metin Genç, Ramazan ayının toplumsal dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştiren özel bir dönem olduğunu vurguladı. Çocukların bu atmosferi küçük yaşta deneyimlemesinin önemine dikkat çeken Genç, Tekne Orucu programlarının kültürel ve manevi bir eğitim niteliği taşıdığını ifade etti.
Başkan Genç, çocukların Ramazan’ın ruhunu yaşayarak öğrenmesini önemsediklerini belirterek, düzenlenen etkinliklerle hem geleneklerin gelecek kuşaklara aktarıldığını hem de çocukların hafızasında kalıcı ve güzel anılar bırakılmasının hedeflendiğini dile getirdi. Program sonunda çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu ve hediyeler takdim edildi.
Etkinlikler Ramazan Boyunca Tüm İlçelerde Sürecek
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Tekne Orucu programı Ramazan ayı boyunca farklı ilçelerde devam edecek.
Belirlenen takvime göre etkinlikler şu şekilde gerçekleştirilecek:
21 Şubat Cumartesi Vakfıkebir Yeni Camii
23 Şubat Pazartesi Arsin Ulu Camii
24 Şubat Salı Çarşıbaşı Büyükdere Sahil Camii
25 Şubat Çarşamba Beşikdüzü Merkez Çakmak Camii
26 Şubat Perşembe Maçka Merkez Camii
28 Şubat Cumartesi Şalpazarı Dereköy Mahallesi Çarşı Camii
2 Mart Pazartesi Araklı Merkez Fatih Camii
3 Mart Salı Yomra Merkez Yeni Camii
4 Mart Çarşamba Tonya Ulu Camii
7 Mart Cumartesi Düzköy Mevlana Camii
9 Mart Cumartesi Ortahisar Hacı Murat Tosun Camii
10 Mart Salı Of İrfanlı Fetih Camii
12 Mart Perşembe Sürmene Sahil Camii
13 Mart Cuma Akçaabat Rahman Camii
14 Mart Cumartesi Çaykara Hurmalık Camii
16 Mart Pazartesi Ortahisar Hanife Hatun Camii
17 Mart Pazartesi Dernekpazarı Merkez Camii
18 Mart Salı Hayrat Merkez Camii
Büyükşehir Belediyesi, Ramazan boyunca Trabzon’un tüm ilçelerinde çocuklarla buluşarak etkinlikleri sürdürmeyi planlıyor.
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.