Başkan Kaya: “Türkiye Sizin Evinizdir” – Azerbaycanlı Şehit Aileleri Trabzon’da Ağırlandı

Trabzon 18.07.2025 - 12:12, Güncelleme: 18.07.2025 - 12:12 5129+ kez okundu.
 

Başkan Kaya: “Türkiye Sizin Evinizdir” – Azerbaycanlı Şehit Aileleri Trabzon’da Ağırlandı

Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Şehit Aileleri Kucaklaşıyor” programı kapsamında Azerbaycan’dan gelen şehit ailelerini Kent Mutfağı’nda misafir etti. Kaya, “Burada kendi evinizdesiniz. Biz iki devlet, bir milletiz” dedi.
Trabzon haberleri | Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Azerbaycan’dan gelen şehit ailelerini Trabzon’da ağırladı. “Şehit Aileleri Kucaklaşıyor” adlı program kapsamında düzenlenen buluşmada Başkan Kaya, misafirleri Kent Mutfağı’nda konuk etti. Trabzon Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin organizasyonuyla gerçekleşen programda Azerbaycan’dan sekiz kişilik şehit ailesi kafilesi, Ortahisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde ağırlandı. Programa Başkan Kaya’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Cüneyt Zorlu, Celal Akaç, Mustafa Özer İskender ve Ernul Arslan, Azerbaycan Türk Halkları Kardeşliği İçtimai Birliği Yöneticileri Prof. Dr. Sakina Bayramova, Prof. Dr. Yegane Kahramanova ile Turan Elçileri Teşkilatı Trabzon İl Başkanı Kenan Kuru katıldı. “TRABZON’DA KENDİNİZİ EVİNİZDE GİBİ HİSSEDİN” Yemek öncesi Azerbaycanlı misafirlerle tek tek ilgilenen Başkan Ahmet Kaya, samimi bir karşılama konuşması yaptı: “Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Türkiye sizin evinizdir, burada kendi evinizdesiniz. Azerbaycan ve Türkiye kardeş ülkeler; bu yüzden ‘iki devlet, bir millet’ diyoruz. Trabzon’da neye ihtiyacınız olursa her zaman yanınızdayız.” Başkan Kaya, şehit ailelerinin Trabzon’dan güzel anılarla ayrılmalarını dilediğini ifade etti. KARDEŞLİK BAĞLARI PEKİŞİYOR Program sonunda, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Özer İskender ve Ernul Arslan tarafından Azerbaycanlı ailelere çeşitli hediyeler verildi. Azerbaycan Türk Halkları Kardeşliği İçtimai Birliği Başkanı Prof. Dr. Sakina Bayramova ise Başkan Kaya’ya teşekkür ederek, gösterilen ilgi ve misafirperverlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Trabzon Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler de organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti. TARİHİ VE KÜLTÜREL GEZİLERLE DOLU 7 GÜN Azeri şehit aileleri, Trabzon’da geçirecekleri bir haftalık süre boyunca kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bulacak. Etkinlik boyunca iki kardeş ülkenin bağları bir kez daha pekiştirilecek.
Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Şehit Aileleri Kucaklaşıyor” programı kapsamında Azerbaycan’dan gelen şehit ailelerini Kent Mutfağı’nda misafir etti. Kaya, “Burada kendi evinizdesiniz. Biz iki devlet, bir milletiz” dedi.

Trabzon haberleri | Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Azerbaycan’dan gelen şehit ailelerini Trabzon’da ağırladı. “Şehit Aileleri Kucaklaşıyor” adlı program kapsamında düzenlenen buluşmada Başkan Kaya, misafirleri Kent Mutfağı’nda konuk etti.

Trabzon Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin organizasyonuyla gerçekleşen programda Azerbaycan’dan sekiz kişilik şehit ailesi kafilesi, Ortahisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde ağırlandı. Programa Başkan Kaya’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Cüneyt Zorlu, Celal Akaç, Mustafa Özer İskender ve Ernul Arslan, Azerbaycan Türk Halkları Kardeşliği İçtimai Birliği Yöneticileri Prof. Dr. Sakina Bayramova, Prof. Dr. Yegane Kahramanova ile Turan Elçileri Teşkilatı Trabzon İl Başkanı Kenan Kuru katıldı.

“TRABZON’DA KENDİNİZİ EVİNİZDE GİBİ HİSSEDİN”

Yemek öncesi Azerbaycanlı misafirlerle tek tek ilgilenen Başkan Ahmet Kaya, samimi bir karşılama konuşması yaptı:

“Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Türkiye sizin evinizdir, burada kendi evinizdesiniz. Azerbaycan ve Türkiye kardeş ülkeler; bu yüzden ‘iki devlet, bir millet’ diyoruz. Trabzon’da neye ihtiyacınız olursa her zaman yanınızdayız.”

Başkan Kaya, şehit ailelerinin Trabzon’dan güzel anılarla ayrılmalarını dilediğini ifade etti.

KARDEŞLİK BAĞLARI PEKİŞİYOR

Program sonunda, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Özer İskender ve Ernul Arslan tarafından Azerbaycanlı ailelere çeşitli hediyeler verildi. Azerbaycan Türk Halkları Kardeşliği İçtimai Birliği Başkanı Prof. Dr. Sakina Bayramova ise Başkan Kaya’ya teşekkür ederek, gösterilen ilgi ve misafirperverlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Trabzon Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler de organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

TARİHİ VE KÜLTÜREL GEZİLERLE DOLU 7 GÜN

Azeri şehit aileleri, Trabzon’da geçirecekleri bir haftalık süre boyunca kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bulacak. Etkinlik boyunca iki kardeş ülkenin bağları bir kez daha pekiştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.