Başkan Kaya’dan el emeği üreten kadınlara yeni destek adımı

Trabzon 17.06.2026 - 13:03, Güncelleme: 17.06.2026 - 13:03 287 kez okundu.
 

Başkan Kaya’dan el emeği üreten kadınlara yeni destek adımı

Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediyesi’nin desteklediği El Sanatları Çarşısı’nda üretilen yüzlerce el emeği ürün, Boztepe Volkan Konak Seyir Terası’nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Trabzon haberleri | Ortahisar Belediyesi tarafından desteklenen Toprak Ana Kadın Kooperatifi bünyesinde faaliyet gösteren El Sanatları Çarşısı, kadın üreticilerin ekonomik hayata katılımını güçlendirmeye devam ediyor. Kadınların kendi emekleriyle ürettikleri ürünler, yaz sezonunda yoğun ziyaretçi ağırlayan Boztepe Volkan Konak Seyir Terası’nda kurulan stantlarda tanıtılarak satışa sunuluyor. Kadın üreticilerin ürünleri turistlerle buluşuyor Ortahisar Belediyesi’nin katkılarıyla oluşturulan El Sanatları Çarşısı’nda üretilen çok sayıda el emeği ürün, yerli ve yabancı turistlerin ilgisine sunuluyor. Deri işleme ürünlerinden örgü tasarımlara, seramik çalışmalardan keçe ve ahşap baskı ürünlerine kadar geniş bir yelpazede hazırlanan eserler, üretici kadınların gelir elde etmesine katkı sağlıyor. Boztepe Volkan Konak Seyir Terası’nda kurulan stantlarda kooperatif üyesi kadınlar dönüşümlü olarak görev alırken, ziyaretçiler de Trabzon’un el sanatları kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyor. Başkan Kaya’dan destek çağrısı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, El Sanatları Çarşısı’nın kendi emeğiyle yaşamını sürdürmeye çalışan kadınlar için önemli bir dayanışma modeli oluşturduğunu belirtti. Kadınların ekonomik ve sosyal yaşamda daha güçlü yer alabilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kaya, vatandaşları ve kenti ziyaret eden misafirleri stantları ziyaret ederek üretici kadınlara destek vermeye davet etti. El Sanatları Çarşısı kadınlara gelir kapısı oluyor El Sanatları Çarşısı Sorumlusu Özlem Doğan Tuncer, kooperatif bünyesinde yer alan kadınlardan herhangi bir aidat veya satış kesintisi alınmadığını belirterek, elde edilen gelirin doğrudan üreticilere aktarıldığını söyledi. Tuncer, yaz döneminde artan ziyaretçi yoğunluğunun kadın üreticiler için önemli bir fırsat oluşturduğunu vurgulayarak, Trabzon’a gelen yerli ve yabancı turistlerin el emeği ürünlere ilgi gösterdiğini ifade etti. Üreticilerden projeye tam destek Seyir Terası’nda kurulan stantlarda ürünlerini sergileyen kadınlar, sağlanan imkânların kendileri için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Ahşap baskı, deri işleme, örgü, beton döküm, taş döküm ve soya mumu gibi farklı alanlarda üretim yapan kadınlar, El Sanatları Çarşısı sayesinde daha geniş kitlelere ulaşabildiklerini belirtti. Kadın üreticiler, hem satış yapma hem de sosyal hayata daha aktif katılma fırsatı bulduklarını ifade ederek, Ortahisar Belediyesi ve Toprak Ana Kadın Kooperatifi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kadın emeği görünür hale geliyor Ortahisar Belediyesi’nin desteklediği proje, kadınların ürettikleri ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşturmasına olanak sağlarken, Trabzon’un kültürel ve el sanatları mirasının yaşatılmasına da katkı sunuyor. Boztepe’de kurulan stantların yaz sezonu boyunca ziyaretçileri ağırlamaya devam edeceği belirtildi.
Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediyesi’nin desteklediği El Sanatları Çarşısı’nda üretilen yüzlerce el emeği ürün, Boztepe Volkan Konak Seyir Terası’nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Trabzon haberleri " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Trabzon haberleri | Ortahisar Belediyesi tarafından desteklenen Toprak Ana Kadın Kooperatifi bünyesinde faaliyet gösteren El Sanatları Çarşısı, kadın üreticilerin ekonomik hayata katılımını güçlendirmeye devam ediyor. Kadınların kendi emekleriyle ürettikleri ürünler, yaz sezonunda yoğun ziyaretçi ağırlayan Boztepe Volkan Konak Seyir Terası’nda kurulan stantlarda tanıtılarak satışa sunuluyor.

Kadın üreticilerin ürünleri turistlerle buluşuyor

Ortahisar Belediyesi’nin katkılarıyla oluşturulan El Sanatları Çarşısı’nda üretilen çok sayıda el emeği ürün, yerli ve yabancı turistlerin ilgisine sunuluyor. Deri işleme ürünlerinden örgü tasarımlara, seramik çalışmalardan keçe ve ahşap baskı ürünlerine kadar geniş bir yelpazede hazırlanan eserler, üretici kadınların gelir elde etmesine katkı sağlıyor.

Boztepe Volkan Konak Seyir Terası’nda kurulan stantlarda kooperatif üyesi kadınlar dönüşümlü olarak görev alırken, ziyaretçiler de Trabzon’un el sanatları kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyor.

Başkan Kaya’dan destek çağrısı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, El Sanatları Çarşısı’nın kendi emeğiyle yaşamını sürdürmeye çalışan kadınlar için önemli bir dayanışma modeli oluşturduğunu belirtti. Kadınların ekonomik ve sosyal yaşamda daha güçlü yer alabilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kaya, vatandaşları ve kenti ziyaret eden misafirleri stantları ziyaret ederek üretici kadınlara destek vermeye davet etti.

El Sanatları Çarşısı kadınlara gelir kapısı oluyor

El Sanatları Çarşısı Sorumlusu Özlem Doğan Tuncer, kooperatif bünyesinde yer alan kadınlardan herhangi bir aidat veya satış kesintisi alınmadığını belirterek, elde edilen gelirin doğrudan üreticilere aktarıldığını söyledi.

Tuncer, yaz döneminde artan ziyaretçi yoğunluğunun kadın üreticiler için önemli bir fırsat oluşturduğunu vurgulayarak, Trabzon’a gelen yerli ve yabancı turistlerin el emeği ürünlere ilgi gösterdiğini ifade etti.

Üreticilerden projeye tam destek

Seyir Terası’nda kurulan stantlarda ürünlerini sergileyen kadınlar, sağlanan imkânların kendileri için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Ahşap baskı, deri işleme, örgü, beton döküm, taş döküm ve soya mumu gibi farklı alanlarda üretim yapan kadınlar, El Sanatları Çarşısı sayesinde daha geniş kitlelere ulaşabildiklerini belirtti.

Kadın üreticiler, hem satış yapma hem de sosyal hayata daha aktif katılma fırsatı bulduklarını ifade ederek, Ortahisar Belediyesi ve Toprak Ana Kadın Kooperatifi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kadın emeği görünür hale geliyor

Ortahisar Belediyesi’nin desteklediği proje, kadınların ürettikleri ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşturmasına olanak sağlarken, Trabzon’un kültürel ve el sanatları mirasının yaşatılmasına da katkı sunuyor. Boztepe’de kurulan stantların yaz sezonu boyunca ziyaretçileri ağırlamaya devam edeceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.