Büyükşehir, öğrencilere hızlı okuma eğitimi için yeni program başlatıyor

Trabzon 26.03.2026 - 13:41, Güncelleme: 26.03.2026 - 13:44 292 kez okundu.
 

Büyükşehir, öğrencilere hızlı okuma eğitimi için yeni program başlatıyor

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 8-15 yaş arası öğrencilere yönelik hızlı okuma etkinliği düzenliyor; başvurular 29 Mart’a kadar devam ediyor.
Trabzon haberleri | Trabzon Büyükşehir Belediyesi, çocukların akademik gelişimine katkı sağlamak amacıyla eğitim odaklı projelerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda 8-15 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik hızlı okuma etkinliği hayata geçiriliyor. Program ile öğrencilerin hem okuma hızlarının artırılması hem de anlama becerilerinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Başvurular devam ediyor Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Programa katılmak isteyen öğrenciler, 29 Mart 2026 tarihine kadar Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek. Eğitimler mart sonunda başlıyor Hızlı okuma eğitimleri 31 Mart 2026 tarihinde başlayacak. Belirlenen yaş grubundaki öğrencilerin katılımına açık olan programda, okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve ders başarısının artırılması amaçlanıyor. Akademik başarıya katkı hedefleniyor Belediyeden yapılan açıklamada, çocukların eğitimine destek vermenin öncelikli hedefler arasında yer aldığı vurgulandı. Açıklamada, düzenlenecek etkinlikle öğrencilerin okuduğunu anlama kapasitesinin artırılmasının yanı sıra akademik performanslarının da güçlendirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.
Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 8-15 yaş arası öğrencilere yönelik hızlı okuma etkinliği düzenliyor; başvurular 29 Mart’a kadar devam ediyor.

Trabzon haberleri | Trabzon Büyükşehir Belediyesi, çocukların akademik gelişimine katkı sağlamak amacıyla eğitim odaklı projelerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda 8-15 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik hızlı okuma etkinliği hayata geçiriliyor. Program ile öğrencilerin hem okuma hızlarının artırılması hem de anlama becerilerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Başvurular devam ediyor

Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Programa katılmak isteyen öğrenciler, 29 Mart 2026 tarihine kadar Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek.

Eğitimler mart sonunda başlıyor

Hızlı okuma eğitimleri 31 Mart 2026 tarihinde başlayacak. Belirlenen yaş grubundaki öğrencilerin katılımına açık olan programda, okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve ders başarısının artırılması amaçlanıyor.

Akademik başarıya katkı hedefleniyor

Belediyeden yapılan açıklamada, çocukların eğitimine destek vermenin öncelikli hedefler arasında yer aldığı vurgulandı. Açıklamada, düzenlenecek etkinlikle öğrencilerin okuduğunu anlama kapasitesinin artırılmasının yanı sıra akademik performanslarının da güçlendirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.