Karne Sevinci Trabzon’da Bilimle ve Eğlenceyle Kutlanacak
Karne Sevinci Trabzon’da Bilimle ve Eğlenceyle Kutlanacak
Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 20 Haziran Cuma günü Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nde “Karne Günü Şenliği” düzenleyerek çocuklara unutulmaz bir gün yaşatacak. Bilimsel ve eğlenceli birçok etkinliğin yer alacağı şenliğe tüm çocuklar davet edildi.
Trabzon haberleri | Trabzon Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin karne sevincini coşkulu bir şenliğe dönüştürüyor. 20 Haziran Cuma günü Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nde düzenlenecek “Karne Günü Şenliği”, saat 11.00’de başlayıp 16.00’ya kadar sürecek. Etkinlikte çocuklar hem eğlenecek hem de bilimin keyifli dünyasını keşfedecek.
Şenlik kapsamında; VR gözlük deneyimi, kız çocuklarına taç yapımı, erkek çocuklara bileklik tasarımı, tohum topu hazırlama, kitap ayracı yapımı, kağıt uçak yap-fırlat etkinliği, mikroskopla gözlem çalışması ve akıl zeka oyunları gibi pek çok yaratıcı atölye gerçekleştirilecek. Ayrıca su piyanosu, yüzük oyunu, doktor oyunu, şişme oyun parkı, ahşap oyunlar, yüz boyama, sosis balon, pamuk şeker ve patlamış mısır ikramı, palyaçolar ve maskot karakterler de gün boyu çocuklara eşlik edecek.
Etkinlik kapsamında TÜBİTAK dergilerinin dağıtımı ve söyleşileri ile teleskopla gökyüzü gözlemi de yer alacak.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, tüm çocuklar ve aileleri şenliğe davet edilerek şu ifadeler kullanıldı:
“Karneni al, eğlence ve bilim dolu bu özel günde bizimle ol. Tatlı sürprizlerle dolu Karne Günü Şenliği’nde seni bekliyoruz.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.