Ortahisar Belediyesi Miraç Kandilinde Vatandaşlara Lokma ve Kandil Simidi Dağıtarak Manevi Paylaşmayı Güçlendirdi

Trabzon 16.01.2026 - 11:19, Güncelleme: 16.01.2026 - 11:19 375 kez okundu.
 

Ortahisar Belediyesi Miraç Kandilinde Vatandaşlara Lokma ve Kandil Simidi Dağıtarak Manevi Paylaşmayı Güçlendirdi

Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediyesi, Miraç Kandili dolayısıyla ilçe genelinde lokma ve kandil simidi ikramında bulunarak dayanışma ve paylaşma kültürünü yaşattı.
Trabzon haberleri | Ortahisar Belediyesi, Miraç Kandili’nin manevi iklimini vatandaşlarla birlikte yaşamak amacıyla ilçe genelinde lokma tatlısı ve kandil simidi ikramı gerçekleştirdi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen organizasyon kapsamında yapılan ikramlar, kandil gecesinin anlam ve ruhuna uygun şekilde vatandaşlara ulaştırıldı. Gerçekleştirilen etkinlik ile hem kandil geleneği sürdürüldü hem de toplumsal birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi hedeflendi. Ortahisarlılar, kandil gecesinde yapılan bu ikramlara yoğun ilgi gösterdi. Camii Önlerinde Vatandaşlara İkram Yapıldı Ortahisar Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen çalışma kapsamında; Tahtalı Camii, Boztepe Osmanlı Camii, Bostancı Camii, Hacıkasım Camii, Kurşunoğlu Camii, İncirlik Camii, Yeşilova Sahil Camii ve Çağlayan Merkez Camii önünde kandil simidi dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca Fatih Merkez Camii önünde vatandaşlara lokma ikramında bulunuldu. Yapılan ikramlardan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya ve organizasyonda görev alan belediye personeline teşekkür etti. Başkan Kaya: “Paylaşma ve Dayanışmayı Büyütmeye Devam Edeceğiz” Miraç Kandili dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, kandil gecelerinin İslam dünyasında ve Anadolu kültüründe yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendiren önemli zamanlar olduğuna dikkat çekti. Başkan Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bütün İslam âleminin Miraç Kandilini kutluyorum. Bu mübarek gecenin; sevgi, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı daha da güçlendirmesini, adaletsizliklerin sona ermesini, haksızlıkların ortadan kalkmasını temenni ediyorum. Ortahisar Belediyesi olarak manevi değerlerimizi yaşatan bu özel gecelerde hemşehrilerimizle bir arada olmaya, paylaşmayı ve dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz.”
Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediyesi, Miraç Kandili dolayısıyla ilçe genelinde lokma ve kandil simidi ikramında bulunarak dayanışma ve paylaşma kültürünü yaşattı.

Trabzon haberleri | Ortahisar Belediyesi, Miraç Kandili’nin manevi iklimini vatandaşlarla birlikte yaşamak amacıyla ilçe genelinde lokma tatlısı ve kandil simidi ikramı gerçekleştirdi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen organizasyon kapsamında yapılan ikramlar, kandil gecesinin anlam ve ruhuna uygun şekilde vatandaşlara ulaştırıldı.

Gerçekleştirilen etkinlik ile hem kandil geleneği sürdürüldü hem de toplumsal birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi hedeflendi. Ortahisarlılar, kandil gecesinde yapılan bu ikramlara yoğun ilgi gösterdi.

Camii Önlerinde Vatandaşlara İkram Yapıldı

Ortahisar Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen çalışma kapsamında; Tahtalı Camii, Boztepe Osmanlı Camii, Bostancı Camii, Hacıkasım Camii, Kurşunoğlu Camii, İncirlik Camii, Yeşilova Sahil Camii ve Çağlayan Merkez Camii önünde kandil simidi dağıtımı gerçekleştirildi.

Ayrıca Fatih Merkez Camii önünde vatandaşlara lokma ikramında bulunuldu. Yapılan ikramlardan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya ve organizasyonda görev alan belediye personeline teşekkür etti.

Başkan Kaya: “Paylaşma ve Dayanışmayı Büyütmeye Devam Edeceğiz”

Miraç Kandili dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, kandil gecelerinin İslam dünyasında ve Anadolu kültüründe yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendiren önemli zamanlar olduğuna dikkat çekti.

Başkan Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bütün İslam âleminin Miraç Kandilini kutluyorum. Bu mübarek gecenin; sevgi, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı daha da güçlendirmesini, adaletsizliklerin sona ermesini, haksızlıkların ortadan kalkmasını temenni ediyorum. Ortahisar Belediyesi olarak manevi değerlerimizi yaşatan bu özel gecelerde hemşehrilerimizle bir arada olmaya, paylaşmayı ve dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.