Ortahisar Belediyesi personeline yangın güvenliği eğitimi verildi
Ortahisar Belediyesi personeline yangın güvenliği eğitimi verildi
Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediyesi, acil durumlara hazırlık kapsamında personeline yönelik yangın eğitimi ve tatbikatı düzenleyerek doğru müdahale yöntemlerini uygulamalı olarak anlattı.
Trabzon haberleri " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Trabzon haberleri | Ortahisar Belediyesi, çalışanlarının olası yangın ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla " Yangın Eğitimi ve Tatbikatı" programı gerçekleştirdi. Eğitimlerle, acil durum ve destek personelinin bilgi düzeyinin artırılması, müdahale becerilerinin geliştirilmesi ve yangın söndürme ekipmanlarının etkin kullanımının öğretilmesi hedeflendi.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili mevzuat doğrultusunda düzenlenen program kapsamında katılımcılara, yangın anında izlenmesi gereken adımlar detaylı şekilde aktarıldı. Eğitimlerde, doğru müdahale teknikleri, yangın söndürme tüplerinin kullanımı ve tahliye süreçleri hakkında teorik bilgiler verildi.

Teorik bilgilendirme uygulamalı tatbikatla desteklendi
Ortahisar Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen eğitimler, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin katkılarıyla gerçekleştirildi. Belediye ana hizmet binası ile Akoluk Yerleşkesi'nde yapılan programda, yangınların çıkış nedenleri ve acil durumlarda doğru davranış biçimleri ele alındı.
Eğitimlerde ayrıca stres yönetiminin önemi, yangınlara ilk müdahale yöntemleri ve bina tahliye süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Uzman ekipler tarafından yapılan sunumlarda, olası risklerin azaltılmasına yönelik alınabilecek önlemler de anlatıldı.

Personel öğrendiklerini sahada uyguladı
Teorik eğitimin tamamlanmasının ardından uygulamalı yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Kontrollü ortamda oluşturulan yangınlara müdahale eden belediye personeli, yangın söndürme cihazlarını kullanarak eğitim sürecinde edindikleri bilgileri pratiğe dökme fırsatı buldu.
Tatbikat sayesinde çalışanların acil durumlarda hızlı ve koordineli hareket etme kabiliyetlerinin artırılması amaçlanırken, kurumsal afet hazırlık kapasitesinin güçlendirilmesine de katkı sağlandı.

Başkan Kaya: Personelimizin güvenliği önceliğimizdir
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, çalışanların sağlık ve güvenliğinin kurum açısından büyük önem taşıdığını belirterek, bu tür eğitimlerin düzenli olarak sürdürüleceğini ifade etti.
Başkan Kaya, "Olası acil durumlarda görevli personelimizin doğru ve hızlı karar verebilmesi büyük önem taşıyor. Bu nedenle teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitimlerle çalışanlarımızın yetkinliklerini artırmayı hedefliyoruz. Daha güvenli çalışma ortamları oluşturmak ve riskleri en aza indirmek adına eğitim faaliyetlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Kurumsal güvenlik kültürü güçleniyor
Ortahisar Belediyesi, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki çalışmalarını yalnızca yasal bir zorunluluk olarak değil, aynı zamanda kurumsal sorumluluğun bir parçası olarak değerlendiriyor. Düzenlenen eğitimlerle personelin bilinç düzeyinin yükseltilmesi ve olası afet durumlarında etkin müdahale kapasitesinin artırılması hedefleniyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.