Ortahisar Belediyesi Ramazan’da 240 camide temizlik ve denetim çalışmaları gerçekleştirdi
Ortahisar Belediyesi Ramazan’da 240 camide temizlik ve denetim çalışmaları gerçekleştirdi
Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar’da Ramazan boyunca 240 cami temizlendi, çarşı ve pazarlarda kapsamlı denetimler yapıldı.
Trabzon haberleri | Ortahisar’da Ramazan hazırlıkları kapsamlı yürütüldü
Ortahisar Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun bir ortam sağlamak amacıyla ilçe genelinde geniş kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdi. Vatandaşların ibadetlerini huzur içinde yerine getirebilmesi için camilerde temizlik faaliyetleri yürütülürken, alışveriş alanlarında da sıkı denetimler uygulandı. Çalışmalar, Ramazan öncesinde başlayarak ay boyunca aralıksız sürdü.
240 camide detaylı temizlik çalışması yapıldı
Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 240 cami baştan sona temizlendi. Cami halıları özel makinelerle yıkanarak hijyenik hale getirilirken, kapı, pencere, ayakkabılık ve diğer kullanım alanları titizlikle dezenfekte edildi.
Ayrıca cami bahçeleri ve çevresi de basınçlı suyla yıkanarak düzenli ve temiz bir görünüme kavuşturuldu. Yapılan çalışmalarla ibadethaneler hem Ramazan ayına hem de bayram sürecine hazır hale getirildi.
Zabıta ekiplerinden yoğun denetim
Ramazan ayında artan alışveriş hareketliliği nedeniyle zabıta ekipleri de sahada aktif görev aldı. İlçe genelindeki marketler, fırınlar, restoranlar ve diğer işletmeler detaylı şekilde denetlendi.
Denetimlerde işletmelerin ruhsat durumu, fiyat tarifeleri, hijyen koşulları ve ürünlerin son kullanma tarihleri kontrol edildi. Eksiklik tespit edilen iş yerlerine uyarılar yapılırken, mevzuata aykırı durumlarda gerekli yaptırımlar uygulandı. Vatandaşlardan gelen şikâyetler de hızlı şekilde değerlendirilerek çözüme kavuşturuldu.
Başkan Kaya’dan bayram mesajı
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yapılan çalışmaların Ramazan’ın huzuruna katkı sunduğunu belirterek, ibadethanelerin titizlikle temizlendiğini ve vatandaşların güvenli alışveriş yapabilmesi için denetimlerin artırıldığını ifade etti.
Kaya, emeği geçen belediye personeline teşekkür ederken, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu bir bayram geçirmeleri temennisinde bulundu.

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.