Ortahisar Belediyesi, Trabzon’a “Zuluf” markasıyla yeni bir çikolata üretim tesisi kazandırdı

Trabzon 17.02.2026 - 12:31, Güncelleme: 17.02.2026 - 12:31 1318 kez okundu.
 

Ortahisar Belediyesi, Trabzon’a “Zuluf” markasıyla yeni bir çikolata üretim tesisi kazandırdı

Trabzon Haber Merkezi \ Ortahisar Belediyesi’nin iştirakiyle kurulan Zuluf Çikolata Üretim Tesisi törenle açıldı, Trabzon’a yeni bir yerel marka kazandırıldı.
Trabzon haberleri | Ortahisar Belediyesi, Trabzon’da yerel üretimi destekleyen yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediyeye bağlı Ortahisar Kent Yemek A.Ş. bünyesinde kurulan Zuluf Çikolata Üretim Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya başta olmak üzere belediye yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, belediye personeli ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Kaya: “Trabzon’a yeni bir marka kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” Açılış programında konuşan Başkan Ahmet Kaya, göreve geldikleri günden itibaren üretime öncelik verdiklerini vurguladı. Kaya, özellikle kadın emeğinin ve yerel kalkınmanın önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada çikolata üretim tesisimizin açılışını yapıyoruz. Trabzon’umuza ve Ortahisar’ımıza hayırlı olsun. Göreve başladığımız ilk günden bu yana üretimi desteklemeyi temel bir hedef olarak gördük.” Turizmle birlikte yerel ürünlerin markalaşması hedefleniyor Başkan Kaya, Trabzon’da artan turizm hareketliliğini de göz önünde bulundurarak yeni bir marka oluşturma fikriyle yola çıktıklarını belirtti. “Misafirlerimize kendi tesislerimizde ikram edebileceğimiz, aynı zamanda satışını yaparak Trabzon’da kalıcı bir marka oluşturabileceğimiz bir adım attık” dedi. Tesiste üç kişi istihdam edildi, hedef büyümek Zuluf markasıyla üretime başlayan tesiste şu anda üç personelin çalıştığını açıklayan Kaya, ilerleyen süreçte istihdamın artırılmasını istediklerini söyledi. “Bugün üç arkadaşımız burada çalışıyor. Gönül ister ki bu sayı 13’e, 23’e, hatta 53’e çıksın. Üretelim, istihdam sağlayalım, şehir ekonomisine katkıda bulunalım.” Trabzon’un yerel lezzetleri çikolatayla buluşacak Başkan Kaya, ürün çeşitliliğinin zamanla artırılacağını da belirtti. Trabzon’un yerel tatlarının çikolata ile bir araya getirilerek yeni ürünler hazırlanacağını ifade etti. Karayemiş, ligarba, incir ve kokulu üzüm gibi yöresel lezzetlerin ilerleyen dönemde üretime dahil edilmesi planlanıyor. Açılış sonrası çikolata ikramı yapıldı Konuşmaların ardından Başkan Kaya ve davetliler açılış kurdelesini keserek tesisi gezdi. Program sonunda katılımcılara tesiste üretilen Zuluf çikolata çeşitlerinden ikram edildi. Ortahisar Belediyesi’nin yeni markası olan Zuluf’un Trabzon’da yerel üretime ve ekonomiye katkı sağlaması bekleniyor.
Trabzon Haber Merkezi \ Ortahisar Belediyesi’nin iştirakiyle kurulan Zuluf Çikolata Üretim Tesisi törenle açıldı, Trabzon’a yeni bir yerel marka kazandırıldı.

Trabzon haberleri | Ortahisar Belediyesi, Trabzon’da yerel üretimi destekleyen yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediyeye bağlı Ortahisar Kent Yemek A.Ş. bünyesinde kurulan Zuluf Çikolata Üretim Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya başta olmak üzere belediye yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, belediye personeli ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Kaya: “Trabzon’a yeni bir marka kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Açılış programında konuşan Başkan Ahmet Kaya, göreve geldikleri günden itibaren üretime öncelik verdiklerini vurguladı.

Kaya, özellikle kadın emeğinin ve yerel kalkınmanın önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün burada çikolata üretim tesisimizin açılışını yapıyoruz. Trabzon’umuza ve Ortahisar’ımıza hayırlı olsun. Göreve başladığımız ilk günden bu yana üretimi desteklemeyi temel bir hedef olarak gördük.”

Turizmle birlikte yerel ürünlerin markalaşması hedefleniyor

Başkan Kaya, Trabzon’da artan turizm hareketliliğini de göz önünde bulundurarak yeni bir marka oluşturma fikriyle yola çıktıklarını belirtti.

“Misafirlerimize kendi tesislerimizde ikram edebileceğimiz, aynı zamanda satışını yaparak Trabzon’da kalıcı bir marka oluşturabileceğimiz bir adım attık” dedi.

Tesiste üç kişi istihdam edildi, hedef büyümek

Zuluf markasıyla üretime başlayan tesiste şu anda üç personelin çalıştığını açıklayan Kaya, ilerleyen süreçte istihdamın artırılmasını istediklerini söyledi.

“Bugün üç arkadaşımız burada çalışıyor. Gönül ister ki bu sayı 13’e, 23’e, hatta 53’e çıksın. Üretelim, istihdam sağlayalım, şehir ekonomisine katkıda bulunalım.”

Trabzon’un yerel lezzetleri çikolatayla buluşacak

Başkan Kaya, ürün çeşitliliğinin zamanla artırılacağını da belirtti. Trabzon’un yerel tatlarının çikolata ile bir araya getirilerek yeni ürünler hazırlanacağını ifade etti.

Karayemiş, ligarba, incir ve kokulu üzüm gibi yöresel lezzetlerin ilerleyen dönemde üretime dahil edilmesi planlanıyor.

Açılış sonrası çikolata ikramı yapıldı

Konuşmaların ardından Başkan Kaya ve davetliler açılış kurdelesini keserek tesisi gezdi. Program sonunda katılımcılara tesiste üretilen Zuluf çikolata çeşitlerinden ikram edildi.

Ortahisar Belediyesi’nin yeni markası olan Zuluf’un Trabzon’da yerel üretime ve ekonomiye katkı sağlaması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.