Ortahisar Belediyesi vatandaşları uyardı: Emlak ve çevre temizlik vergilerinde son ödeme günü

Trabzon 25.11.2025 - 11:46, Güncelleme: 25.11.2025 - 11:46 2318+ kez okundu.
 

Ortahisar Belediyesi vatandaşları uyardı: Emlak ve çevre temizlik vergilerinde son ödeme günü

Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediyesi, 2025 yılı Emlak, İlan ve Reklam ile Çevre Temizlik Vergilerinin 2. taksit ödemeleri için son tarihin 1 Aralık Pazartesi olduğunu hatırlatarak mükellefleri gecikme zammına karşı uyardı.
Trabzon haberleri | Ortahisar Belediyesi, 2025 yılı Emlak, İlan ve Reklam ile Çevre Temizlik Vergilerinin ikinci taksit ödemelerinin 1 Aralık Pazartesi günü sona ereceğini duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada, mükelleflerin gecikme faizine maruz kalmamaları ve belediye hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için ödemelerini zamanında yapmalarının önemine dikkat çekildi. Belediye yetkilileri açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Belediyemizin sürdürülebilir hizmet sunabilmesi, mükelleflerimizin yükümlülüklerini zamanında ve eksiksiz yerine getirmelerine bağlıdır. Vatandaşlarımızdan tahsil edilen vergi ve diğer gelirler, yine vatandaşlarımıza hizmet olarak geri dönmektedir. Bu nedenle ödemelerin son güne bırakılmaması hem hizmet sürekliliği hem de vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması açısından önemlidir.” Hafta Sonu Vezneler Açık Olacak Açıklamada ayrıca, vergi ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla belediye veznelerinin 29 Kasım Cumartesi ve 30 Kasım Pazar günleri de 08.00–17.00 saatleri arasında hizmet vereceği bildirildi. Vatandaşların ödemelerini, belediye veznelerinden, Vakıfbank mobil uygulaması veya ATM’lerinden, ayrıca Ortahisar Belediyesi web sitesi üzerindeki e-belediye sistemi aracılığıyla kolayca gerçekleştirebileceği belirtildi. Online Ödeme Kolaylığı 2025 yılı Emlak, Çevre Temizlik ile İlan ve Reklam Vergileri, her yıl Mayıs ve Kasım aylarında iki eşit taksit olarak ödeniyor. Mükellefler, ödemelerini TC kimlik numarası ya da sicil numarası ile hızlı şekilde sorgulayabiliyor. Vatandaşların belirtilen tarih olan 1 Aralık Pazartesi saat 17.00’ye kadar ödemelerini tamamlamaları gerektiği vurgulandı.
Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediyesi, 2025 yılı Emlak, İlan ve Reklam ile Çevre Temizlik Vergilerinin 2. taksit ödemeleri için son tarihin 1 Aralık Pazartesi olduğunu hatırlatarak mükellefleri gecikme zammına karşı uyardı.

Trabzon haberleri | Ortahisar Belediyesi, 2025 yılı Emlak, İlan ve Reklam ile Çevre Temizlik Vergilerinin ikinci taksit ödemelerinin 1 Aralık Pazartesi günü sona ereceğini duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada, mükelleflerin gecikme faizine maruz kalmamaları ve belediye hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için ödemelerini zamanında yapmalarının önemine dikkat çekildi.

Belediye yetkilileri açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Belediyemizin sürdürülebilir hizmet sunabilmesi, mükelleflerimizin yükümlülüklerini zamanında ve eksiksiz yerine getirmelerine bağlıdır. Vatandaşlarımızdan tahsil edilen vergi ve diğer gelirler, yine vatandaşlarımıza hizmet olarak geri dönmektedir. Bu nedenle ödemelerin son güne bırakılmaması hem hizmet sürekliliği hem de vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması açısından önemlidir.”

Hafta Sonu Vezneler Açık Olacak

Açıklamada ayrıca, vergi ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla belediye veznelerinin 29 Kasım Cumartesi ve 30 Kasım Pazar günleri de 08.00–17.00 saatleri arasında hizmet vereceği bildirildi.

Vatandaşların ödemelerini, belediye veznelerinden, Vakıfbank mobil uygulaması veya ATM’lerinden, ayrıca Ortahisar Belediyesi web sitesi üzerindeki e-belediye sistemi aracılığıyla kolayca gerçekleştirebileceği belirtildi.

Online Ödeme Kolaylığı

2025 yılı Emlak, Çevre Temizlik ile İlan ve Reklam Vergileri, her yıl Mayıs ve Kasım aylarında iki eşit taksit olarak ödeniyor. Mükellefler, ödemelerini TC kimlik numarası ya da sicil numarası ile hızlı şekilde sorgulayabiliyor.

Vatandaşların belirtilen tarih olan 1 Aralık Pazartesi saat 17.00’ye kadar ödemelerini tamamlamaları gerektiği vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.