Ortahisar’da Kadın Çiftçilere Jest: Tohum ve Yöresel Hediyelerle Gün Kutlandı

Trabzon 16.10.2025 - 00:34, Güncelleme: 16.10.2025 - 00:34 14476 kez okundu.
 

Ortahisar’da Kadın Çiftçilere Jest: Tohum ve Yöresel Hediyelerle Gün Kutlandı

Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediyesi, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü köy pazarlarında kadın üreticilerle bir araya gelerek kutladı. Kadın çiftçilere çeşitli tohumlar ve yöresel hediyeler dağıtan belediye, tarımsal üretime katkı sağlayan emekçilerin önemine dikkat çekti.
Trabzon haberleri | Ortahisar Belediyesi, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde köy pazarlarını ziyaret ederek kadın üreticilere teşekkür etti ve çeşitli hediyeler sundu. Kireçhane, Akoluk ve Aygören köy pazarlarında gerçekleştirilen etkinlikte, Belediye Başkan Yardımcısı Celal Akaç, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediye paketlerini kadınlara takdim etti. Paketlerde maydanoz, dereotu ve roka tohumlarının yanı sıra yöresel şallar da yer aldı. Kadın çiftçilerin tarım ve hayvancılıktaki rolüne dikkat çeken Celal Akaç, “Kadınlarımız, hem aile ekonomisine hem de ülke kalkınmasına büyük katkı sağlıyor. Üretimlerini görünür kılmak, ihtiyaçlarını dinlemek ve destek olmak belediyemizin en önemli görevlerinden biridir. Bugün köy pazarlarımızdaki kadın üreticilerimize hediyelerimizi takdim ettik ve taleplerini aldık. Bunları çözmek için gerekli adımları atacağız” dedi. Programa, Tarımsal Hizmetler Müdürü Osman Yılancı, Toprak Ana Kadın Kooperatifi Başkanı Sibel Şen Alemdaroğlu, Kooperatif Başkan Yardımcısı Birsen Karaahmet, Toprak Ana Kadın Kooperatifi El Sanatları Çarşısı Sorumlusu Özlem Doğan Tuncer ve belediye personeli katıldı. Kadın üreticiler, kendilerini bu anlamlı günde unutmayan Ortahisar Belediyesi ve Başkan Ahmet Kaya’ya teşekkürlerini iletti.
Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediyesi, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü köy pazarlarında kadın üreticilerle bir araya gelerek kutladı. Kadın çiftçilere çeşitli tohumlar ve yöresel hediyeler dağıtan belediye, tarımsal üretime katkı sağlayan emekçilerin önemine dikkat çekti.

Trabzon haberleri | Ortahisar Belediyesi, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde köy pazarlarını ziyaret ederek kadın üreticilere teşekkür etti ve çeşitli hediyeler sundu. Kireçhane, Akoluk ve Aygören köy pazarlarında gerçekleştirilen etkinlikte, Belediye Başkan Yardımcısı Celal Akaç, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediye paketlerini kadınlara takdim etti. Paketlerde maydanoz, dereotu ve roka tohumlarının yanı sıra yöresel şallar da yer aldı.

Kadın çiftçilerin tarım ve hayvancılıktaki rolüne dikkat çeken Celal Akaç, “Kadınlarımız, hem aile ekonomisine hem de ülke kalkınmasına büyük katkı sağlıyor. Üretimlerini görünür kılmak, ihtiyaçlarını dinlemek ve destek olmak belediyemizin en önemli görevlerinden biridir. Bugün köy pazarlarımızdaki kadın üreticilerimize hediyelerimizi takdim ettik ve taleplerini aldık. Bunları çözmek için gerekli adımları atacağız” dedi.

Programa, Tarımsal Hizmetler Müdürü Osman Yılancı, Toprak Ana Kadın Kooperatifi Başkanı Sibel Şen Alemdaroğlu, Kooperatif Başkan Yardımcısı Birsen Karaahmet, Toprak Ana Kadın Kooperatifi El Sanatları Çarşısı Sorumlusu Özlem Doğan Tuncer ve belediye personeli katıldı. Kadın üreticiler, kendilerini bu anlamlı günde unutmayan Ortahisar Belediyesi ve Başkan Ahmet Kaya’ya teşekkürlerini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.