Sıfır Atıkla Engelsiz Yarınlara Adım
Sıfır Atıkla Engelsiz Yarınlara Adım
Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Kapaklar Çoğalsın, Engeller Azalsın” etkinliğinde geri dönüşümden elde edilen gelirle üç özel bireye tekerlekli sandalye hediye edildi. Etkinlik, çevre bilinci ve toplumsal dayanışmanın örnek buluşması oldu.
Trabzon haberleri | Trabzon Büyükşehir Belediyesi, çevresel farkındalıkla toplumsal dayanışmayı birleştiren anlamlı bir projeye daha ev sahipliği yaptı. “Kapaklar Çoğalsın, Engeller Azalsın” temasıyla düzenlenen etkinlikte, geri dönüşümden elde edilen gelirle alınan üç tekerlekli sandalye, özel gereksinimli bireylere hediye edildi.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karadeniz Teknik Üniversitesi iş birliğinde gerçekleşen program; kamu kurumları, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, hem çevre duyarlılığına hem de sosyal sorumluluğa dikkat çekerek, “Atıklar doğru yönetildiğinde hayatlara dokunabiliyor. Bu projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu bilinçle çocuklarımızı yetiştirmek, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır” dedi.
Sıfır Atık Hareketi’nin Türkiye genelindeki etkilerine de değinen Gülay, geri dönüşüm oranının artmasının toplumun çevreye duyarlılığını gösterdiğini ifade etti. “Her bireyin bu sürece katkısı çok kıymetli. Bir plastik kapağın bile bir hayatı nasıl değiştirebildiğine hep birlikte şahitlik ediyoruz,” şeklinde konuştu.
Etkinlik kapsamında öğrenciler tarafından düzenlenen Katı Atık Defilesi ve “Atıktan Sanata” isimli sergi büyük ilgi gördü. Gün sonunda projeye katkı sağlayan kurumlara ve bireylere teşekkür belgeleri ve plaketler takdim edildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.