Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinlikleri coşkulu programlarla sürüyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinlikleri coşkulu programlarla sürüyor
Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayına özel hazırladığı konser ve çocuk etkinlikleri, Pazarkapı’daki programlarla yoğun katılımla devam ediyor.
Trabzon haberleri | Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel olarak hazırlanan kültür ve sanat programları, şehrin farklı kesimlerinden vatandaşları bir araya getiriyor. Pazarkapı’da, Hanife Hatun Camii yanında kurulan etkinlik alanında düzenlenen programlar, Ramazan’ın manevi atmosferini sanatla buluşturuyor.
Etkinlikler kapsamında sahne alan Ender Doğan, tasavvuf müziğinin seçkin eserlerini seslendirdi. İlahi ve klasik tasavvuf repertuvarından eserlerin yer aldığı konserde katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı. Programa gösterilen yoğun ilgi, Ramazan etkinliklerinin şehirde benimsendiğini bir kez daha ortaya koydu.
Çocuklara özel etkinlikler gün boyu sürüyor
Ramazan programları yalnızca konserlerle sınırlı kalmıyor. Gün içerisinde düzenlenen yüz boyama etkinlikleri, geleneksel Hacivat–Karagöz gösterileri ve çeşitli sahne aktiviteleri özellikle çocuklardan büyük ilgi görüyor. Ailelerin de katılım sağladığı etkinlikler, Ramazan akşamlarını sosyal bir buluşma noktasına dönüştürüyor.
Bu akşam Sedat Uçan sahnede
Ramazan konserleri, tasavvuf müziğinin önemli isimlerini Trabzonlularla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda bu akşam saat 21.00’de Sedat Uçan sahne alacak. Sanatçının seslendireceği ilahi ve tasavvuf eserleriyle etkinlik alanında manevi atmosferin daha da güçlenmesi bekleniyor.
Ramazan boyunca birbirinden değerli sanatçılar sahne alacak
Program takvimine göre önümüzdeki günlerde de birçok sanatçı müzikseverlerle buluşacak.
3 Mart’ta Muharrem Gaydan,
4 Mart’ta Vahit Mehmet Aygün,
7 Mart’ta Fatih Demir,
8 Mart’ta Mustafa Cihat,
10 Mart’ta Mustafa Fidan,
11 Mart’ta Hüseyin Süer sahneye çıkacak.
13 Mart’ta Murat Burçin Derçin konser verecek, ayrıca İzmir Tasavvuf ve Klasik Türk Müziği Topluluğu da Trabzon’da müzikseverlerle buluşacak.
14 Mart’ta Ahmet Taçoğlu ve Mavera Türk Müziği Topluluğu, “Aşkın Aldı Benden Beni” programında Yunus Emre ilahilerini seslendirecek.
Etkinlikler 15 Mart’ta Naci Bülbül ve Fazlı Çoban, 18 Mart’ta ise Agah konserleriyle devam edecek.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca sürdürdüğü etkinlikler, hem kültürel zenginliği hem de toplumsal birlikteliği güçlendiren organizasyonlar olarak dikkat çekiyor.
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.