Trabzon Büyükşehir’in Ramazan çadırı çocukların neşesiyle ilk günden dolup taştı

Trabzon 19.02.2026 - 15:57, Güncelleme: 19.02.2026 - 15:57 1077 kez okundu.
 

Trabzon Büyükşehir’in Ramazan çadırı çocukların neşesiyle ilk günden dolup taştı

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlik çadırı, öğrencilerin katıldığı renkli programlarla Ramazan’ın ilk gününde yoğun ilgi gördü.
Trabzon haberleri | Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel hazırlanan etkinlikler, daha ilk günden vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. “Trabzon’da Ramazan Paylaşınca Güzel” mottosuyla hayata geçirilen programlar, Pazarkapı’daki Hanife Hatun Camii yanında kurulan Ramazan çadırında başladı. Etkinlik alanını Ramazan’ın ilk gününde ziyaret eden Beşikdüzü Merkez İlkokulu ile Hızırbey Ülkü İlkokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte çadır içindeki stantları gezerek farklı etkinliklere katıldı. Çocuklar hem eğlenceli vakit geçirdi hem de Ramazan ayının manevi atmosferini yakından hissetti. Geleneksel Ramazan kültürü çocuklarla buluştu Program kapsamında düzenlenen Hacivat-Karagöz gösterileri, dini içerikli yarışmalar ve yüz boyama etkinlikleri öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Çocuklar Ramazan iklimini keyifli etkinliklerle yaşarken aynı zamanda kültürel değerlerle de tanıştı. Ramazan Sokağı içerisinde yer alan stantlarda sergilenen el sanatları ürünleri, hat eserleri ve dini motiflerle hazırlanan çalışmalar da öğrenciler tarafından dikkatle incelendi. Ramazan bilinci yeni nesillere aktarılıyor Trabzon Büyükşehir Belediyesi, çocuklara Ramazan ayını sevdirmek, manevi yönünü öğretmek ve geleneksel Ramazan kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla etkinliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda yarından itibaren Trabzon’un tüm ilçelerinde çocuklara yönelik “Tekne Orucu” etkinliklerinin de gerçekleştirileceği bildirildi. Ramazan Sokağı’nda dolu dolu program takvimi Ramazan etkinlikleri boyunca çocuklar ve aileler için günün farklı saatlerinde atölyeler ve gösteriler düzenlenecek. Hafta içi her gün 10.00-15.00 saatleri arasında, hafta sonları ise 13.00-16.00 saatleri arasında etkinlikler Ramazan Sokağı’nda devam edecek. Ayrıca her akşam 19.00-20.00 saatleri arasında çocuklara özel programlarla Ramazan çadırı şenlenecek.
Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlik çadırı, öğrencilerin katıldığı renkli programlarla Ramazan’ın ilk gününde yoğun ilgi gördü.

Trabzon haberleri | Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel hazırlanan etkinlikler, daha ilk günden vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. “Trabzon’da Ramazan Paylaşınca Güzel” mottosuyla hayata geçirilen programlar, Pazarkapı’daki Hanife Hatun Camii yanında kurulan Ramazan çadırında başladı.

Etkinlik alanını Ramazan’ın ilk gününde ziyaret eden Beşikdüzü Merkez İlkokulu ile Hızırbey Ülkü İlkokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte çadır içindeki stantları gezerek farklı etkinliklere katıldı. Çocuklar hem eğlenceli vakit geçirdi hem de Ramazan ayının manevi atmosferini yakından hissetti.

Geleneksel Ramazan kültürü çocuklarla buluştu

Program kapsamında düzenlenen Hacivat-Karagöz gösterileri, dini içerikli yarışmalar ve yüz boyama etkinlikleri öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Çocuklar Ramazan iklimini keyifli etkinliklerle yaşarken aynı zamanda kültürel değerlerle de tanıştı.

Ramazan Sokağı içerisinde yer alan stantlarda sergilenen el sanatları ürünleri, hat eserleri ve dini motiflerle hazırlanan çalışmalar da öğrenciler tarafından dikkatle incelendi.

Ramazan bilinci yeni nesillere aktarılıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, çocuklara Ramazan ayını sevdirmek, manevi yönünü öğretmek ve geleneksel Ramazan kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla etkinliklerini sürdürüyor.

Bu kapsamda yarından itibaren Trabzon’un tüm ilçelerinde çocuklara yönelik “Tekne Orucu” etkinliklerinin de gerçekleştirileceği bildirildi.

Ramazan Sokağı’nda dolu dolu program takvimi

Ramazan etkinlikleri boyunca çocuklar ve aileler için günün farklı saatlerinde atölyeler ve gösteriler düzenlenecek.

Hafta içi her gün 10.00-15.00 saatleri arasında, hafta sonları ise 13.00-16.00 saatleri arasında etkinlikler Ramazan Sokağı’nda devam edecek.

Ayrıca her akşam 19.00-20.00 saatleri arasında çocuklara özel programlarla Ramazan çadırı şenlenecek.

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.