Trabzon’da 600 öğrenciden koro festivali

Trabzon 16.05.2026 - 16:28, Güncelleme: 16.05.2026 - 16:28 262 kez okundu.
 

Trabzon’da 600 öğrenciden koro festivali

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon’da düzenlenen Uğurlu Çocuk Koroları Festivali’nde 19 okuldan 600 öğrenci sahne aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çocukların Türkiye’nin geleceği olduğunu vurguladı.
Trabzon haberleri | Trabzon’da eğitim alan yüzlerce öğrenci, Uğur Okulları Trabzon Kampüsü tarafından düzenlenen Uğurlu Çocuk Koroları Festivali’nde aynı sahneyi paylaştı. 19 farklı devlet ilkokulundan toplam 600 öğrencinin yer aldığı festival, renkli görüntülere sahne oldu. Programa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Festival boyunca çocuk korolarının seslendirdiği eserler izleyicilerden yoğun alkış aldı. “Çocuklarımız en büyük değerimiz” Festivalde konuşan Başkan Genç, çocukların sadece bugünün değil geleceğin de sahibi olduğunu belirterek eğitimin önemine dikkat çekti. Çocukların donanımlı, özgüvenli ve vicdan sahibi bireyler olarak yetişmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Genç, dünyayla rekabet edecek nesiller yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Genç, Türkiye’nin güçlü bir geleceğe sahip olması için eğitimli ve ahlaklı gençlerin yetişmesinin zorunlu olduğunu vurgulayarak, çocukların dünyanın her yerindeki akranlarıyla aynı seviyede hatta daha ileri noktada olması gerektiğini dile getirdi. “Eğitime desteği görev kabul ediyoruz” Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime verilen desteği bir sorumluluk olarak gördüklerini belirten Başkan Genç, milli eğitim camiasının ihtiyaç duyduğu her noktada destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Çocukların yalnızca akademik başarıyla değil sosyal etkinliklerle de geliştiğini ifade eden Genç, festivalin öğrencilerin kaynaşması ve birlikte üretmesi açısından önemli bir organizasyon olduğunu kaydetti. Trabzon’un eğitim başarısına vurgu Trabzon’un eğitim alanında başarılı şehirlerden biri olduğunu belirten Başkan Genç, geleceğin yöneticileri ve bilim insanlarının bu çocukların arasından çıkacağını ifade etti. Velilere de teşekkür eden Genç, çocukların yetişmesinde ailelerin büyük fedakarlık gösterdiğini belirterek tüm öğrencilere başarı dileklerini iletti.
Trabzon Haber Merkezi | Trabzon’da düzenlenen Uğurlu Çocuk Koroları Festivali’nde 19 okuldan 600 öğrenci sahne aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çocukların Türkiye’nin geleceği olduğunu vurguladı.

Trabzon haberleri | Trabzon’da eğitim alan yüzlerce öğrenci, Uğur Okulları Trabzon Kampüsü tarafından düzenlenen Uğurlu Çocuk Koroları Festivali’nde aynı sahneyi paylaştı. 19 farklı devlet ilkokulundan toplam 600 öğrencinin yer aldığı festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Programa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Festival boyunca çocuk korolarının seslendirdiği eserler izleyicilerden yoğun alkış aldı.

“Çocuklarımız en büyük değerimiz”

Festivalde konuşan Başkan Genç, çocukların sadece bugünün değil geleceğin de sahibi olduğunu belirterek eğitimin önemine dikkat çekti. Çocukların donanımlı, özgüvenli ve vicdan sahibi bireyler olarak yetişmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Genç, dünyayla rekabet edecek nesiller yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Genç, Türkiye’nin güçlü bir geleceğe sahip olması için eğitimli ve ahlaklı gençlerin yetişmesinin zorunlu olduğunu vurgulayarak, çocukların dünyanın her yerindeki akranlarıyla aynı seviyede hatta daha ileri noktada olması gerektiğini dile getirdi.

“Eğitime desteği görev kabul ediyoruz”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime verilen desteği bir sorumluluk olarak gördüklerini belirten Başkan Genç, milli eğitim camiasının ihtiyaç duyduğu her noktada destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Çocukların yalnızca akademik başarıyla değil sosyal etkinliklerle de geliştiğini ifade eden Genç, festivalin öğrencilerin kaynaşması ve birlikte üretmesi açısından önemli bir organizasyon olduğunu kaydetti.

Trabzon’un eğitim başarısına vurgu

Trabzon’un eğitim alanında başarılı şehirlerden biri olduğunu belirten Başkan Genç, geleceğin yöneticileri ve bilim insanlarının bu çocukların arasından çıkacağını ifade etti.

Velilere de teşekkür eden Genç, çocukların yetişmesinde ailelerin büyük fedakarlık gösterdiğini belirterek tüm öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.