Trabzon’da Mezarlıklar Bayrama Hazır Hale Getirildi
Trabzon’da Mezarlıklar Bayrama Hazır Hale Getirildi
Trabzon Haber Merkezi | Trabzon’da şehitlikler ve mezarlıklar, bayram ve anma günleri öncesinde kapsamlı bakım ve temizlikten geçirildi.
Trabzon haberleri | Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi ile Ramazan Bayramı öncesinde şehir genelindeki mezarlık ve şehitliklerde geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, vatandaşların kabir ziyaretlerini daha temiz, düzenli ve huzurlu bir ortamda yapabilmeleri hedeflendi.
Şehit mezarları özenle düzenlendi
İl genelinde bulunan 222 şehit mezarında temizlik, çevre düzenlemesi ve bakım çalışmaları titizlikle tamamlandı. Ayrıca Sülüklü Şehitliği’nde yer alan 447 şehit mezarında da kapsamlı yenileme ve güzelleştirme çalışmaları yapıldı. Yıpranan bayraklar yenilenerek şehit kabirleri anlamlı günler öncesinde ziyarete hazır hale getirildi.
400 bin metrekarelik alanda bakım yapıldı
Çalışmalar sadece şehitliklerle sınırlı kalmadı. Sülüklü, Bostancı, Boztepe ve Uğurlu başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki mezarlıklarda da bakım, temizlik ve düzenleme faaliyetleri tamamlandı. İlçe ve mahallelerden gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalarla toplamda yaklaşık 400 bin metrekarelik mezarlık alanında iyileştirme yapıldı.
Vatandaşların ziyaretleri için hazır hale getirildi
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, bayram süresince kabir ziyaretlerinin daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirilebilmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtildi. Açıklamada, mezarlık alanlarında yürütülen temizlik ve bakım çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü vurgulanarak, vatandaşların manevi değerlerine sahip çıkılmaya devam edileceği ifade edildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.