Trabzonspor’dan spk’ya suç duyurusu

Trabzonspor 23.06.2025 - 12:44, Güncelleme: 23.06.2025 - 12:44
 

Trabzonspor’dan spk’ya suç duyurusu

Trabzonspor haberleri | Rüçhan kuponu fiyatında olağandışı düşüş yaşandı, kulüp piyasa bozucu işlemler için harekete geçti.
Trabzon Haber Merkezi | Trabzonspor, sermaye artırımı sürecinde TSPOR rüçhan kuponu fiyatlarında yaşanan olağandışı ve irrasyonel düşüş nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) suç duyurusunda bulundu. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, bazı kişi ve grupların organize şekilde piyasa bozucu işlemlerle hem rüçhan kuponu hem de ana hisse fiyatını manipüle ettiği belirtildi. “Organize hareketlerle yatırımcı zarar gördü” Kulübün yaptığı açıklamaya göre, 19 Haziran 2025’te başlayan hak kullanım sürecinde 3.45 TL seviyesinden başlayan rüçhan kuponu fiyatı, kısa süre içinde olağan dışı bir düşüş gösterdi. Yapılan incelemelerde bazı aracı kurumlar üzerinden hareket eden kişi ya da grupların, piyasa bozucu nitelikte işlemlerle hem rüçhan kuponunu hem de TSPOR ana hisse fiyatını baskıladığı ifade edildi. SPK’ya resmi başvuru yapıldı Trabzonspor, bu manipülatif işlemler nedeniyle yatırımcıların ciddi mağduriyet yaşadığına dikkat çekerek, sorumlular hakkında SPK’ya suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Kulüp, süreci yakından takip edeceklerini ve yatırımcı haklarının korunması adına tüm resmi kurumlarla iş birliği içinde olacaklarını duyurdu.
Trabzonspor haberleri | Rüçhan kuponu fiyatında olağandışı düşüş yaşandı, kulüp piyasa bozucu işlemler için harekete geçti.

Trabzon Haber Merkezi | Trabzonspor, sermaye artırımı sürecinde TSPOR rüçhan kuponu fiyatlarında yaşanan olağandışı ve irrasyonel düşüş nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) suç duyurusunda bulundu. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, bazı kişi ve grupların organize şekilde piyasa bozucu işlemlerle hem rüçhan kuponu hem de ana hisse fiyatını manipüle ettiği belirtildi.

“Organize hareketlerle yatırımcı zarar gördü”

Kulübün yaptığı açıklamaya göre, 19 Haziran 2025’te başlayan hak kullanım sürecinde 3.45 TL seviyesinden başlayan rüçhan kuponu fiyatı, kısa süre içinde olağan dışı bir düşüş gösterdi. Yapılan incelemelerde bazı aracı kurumlar üzerinden hareket eden kişi ya da grupların, piyasa bozucu nitelikte işlemlerle hem rüçhan kuponunu hem de TSPOR ana hisse fiyatını baskıladığı ifade edildi.

SPK’ya resmi başvuru yapıldı

Trabzonspor, bu manipülatif işlemler nedeniyle yatırımcıların ciddi mağduriyet yaşadığına dikkat çekerek, sorumlular hakkında SPK’ya suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Kulüp, süreci yakından takip edeceklerini ve yatırımcı haklarının korunması adına tüm resmi kurumlarla iş birliği içinde olacaklarını duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.