Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çaykara ve Dernekpazarı derneklerinin burs gecesinde konuştu: Eğitime destek şart
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çaykara ve Dernekpazarı derneklerinin burs gecesinde konuştu: Eğitime destek şart
Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çaykara ve Dernekpazarı derneklerinin düzenlediği programda eğitime verilen desteğin Türkiye’nin geleceği açısından stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.
Trabzon haberleri | Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çaykara- Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği ile Çaykaraspor Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Derneğe Destek ve Yaza Merhaba Gecesi - Bir Burs da Senden Olsun” programına katıldı. Eğitime katkı sağlamak amacıyla düzenlenen gecede birlik ve beraberlik mesajları verilirken, gençlerin geleceğine yapılacak yatırımların önemi vurgulandı.
Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da katıldı. Yoğun ilgi gören organizasyonda konuşan Başkan Genç, eğitime verilen desteğin yalnızca bireysel değil, toplumsal anlamda da büyük bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

Eğitime yapılan yatırımın önemine dikkat çekti
Başkan Genç, gecenin temel amacının gençlerin daha donanımlı yetişmesine katkı sağlamak olduğunu belirterek, bilgiye ulaşmanın güçlü toplumların temel unsuru haline geldiğini söyledi.
Genç, “Bugün dünyada söz sahibi olan ülkeler, bilgiye erken ulaşarak teknolojiyi güç unsuru olarak kullanıyor. Ancak bu gücün adalet ve vicdanla desteklenmesi gerekiyor. Bizim medeniyetimiz insana değer veren bir anlayış üzerine kuruludur. Bu nedenle çocuklarımızın iyi eğitim alması, ülkemizin geleceği açısından hayati öneme sahiptir” dedi.

“Eğitim stratejik bir meseledir”
Türkiye’nin geleceğinde eğitimin belirleyici rol oynadığına dikkat çeken Başkan Genç, Çaykara ve Dernekpazarı’nın eğitime verdiği desteğin örnek oluşturduğunu ifade etti.
Başkan Genç, “ Çaykara ve Dernekpazarı, yıllardır çocuklarını okutan, eğitim konusunda fedakarlık yapan ilçelerimizin başında geliyor. Bu bölgelerden yetişen birçok isim bugün bürokraside, siyasette ve iş dünyasında ülkemize hizmet ediyor. Bu duyarlılık bizim için büyük bir gurur kaynağıdır” diye konuştu.

“Toplumun her kesimi destek vermeli”
Eğitimin yalnızca devlet kurumlarının sorumluluğunda olmadığını belirten Başkan Genç, toplumun tüm kesimlerinin gençlerin gelişimine katkı sunması gerektiğini söyledi.
Genç, “Çocuklarımızın daha güçlü, donanımlı ve bilinçli yetişmesi için herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Bu geceyi organize edenleri ve eğitime katkı sağlayan herkesi gönülden kutluyorum. Yetişecek nesillerin yarın şehrimize ve ülkemize çok önemli hizmetler yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Dayanışma gecesine yoğun katılım
Birlik ve dayanışma mesajlarının öne çıktığı geceye çok sayıda davetli katıldı. Program boyunca burs desteklerinin artırılması ve daha fazla öğrenciye ulaşılması konusunda çağrılar yapılırken, eğitime katkının geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğu vurgulandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.