Türkiye’deki Gayrimenkul Yatırım Fonları GYODER öncülüğünde bir araya geldi
Türkiye’deki Gayrimenkul Yatırım Fonları GYODER öncülüğünde bir araya geldi
Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, gayrimenkul sektöründe önemi gittikçe artan Gayrimenkul Yatırım Fonları’nı kurulduklarından bu yana ilk defa bir araya getirdi.
Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, gayrimenkul sektöründe önemi gittikçe artan Gayrimenkul Yatırım Fonları’nı kurulduklarından bu yana ilk defa bir araya getirdi. SPK Kurumsal Yatırımcılar Daire Başkanı Onur Atilla, SPK Kurumsal Yatırımcılar Daire Başkan Yardımcısı Funda Uyar Geneci ve Türkiye’nin önde gelen Portföy Yönetim Şirketi (PYŞ) temsilcilerinin katılımı ile sektöre ilişkin birçok konunun değerlendirildiği toplantıda, GYODER GYF Komitesi’nin yaptığı çalışmalarda sektör temsilcilerine aktarıldı. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul sektörü ve ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıyan GYF’lerin artması ve gelişmesi içinmevzuat ve eğitim konularındaçalışmalar yaptıklarını belirtti.
Kuruldukları günden bu yana GYF’lerin desteklenmesi ve sektöre katkılarının artırılması için çalışmalar yürüten GYODER, hem GYF’lerin mevcut sorunlarını ve çözüm önerilerini dinlemek hem de GYF’lerin artması ve gelişmesi adına attığı adımları paylaşmak üzere tüm GYF’lerin davet edildiği bir toplantı organize etti. Toplantının açılış konuşmasını yapan GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, sektörün şeffaflaşması ve kurumsallaşması adına GYF’lerin büyük önem arz ettiğini ve potansiyellerini doğru kullanmaları halinde mevcut portföylerin değerini artırmak için önemli bir güç olduklarının altını çizdi. GYODER’in 4Tvizyonu ve son dönemde yaptığı başarılı çalışmaları da aktaran Kalyoncu, komitelerin yaptığı girişimler neticesinde kamuya sunulan görüşler ve bu görüşlerin kamuda mevzuat olarak hayata geçirilmesi noktasında ciddi yol aldıklarını belirtti.
GYODER GYF Komitesi Başkanı Berna Yiğit Sevindi, GYODER Eğitim komitesi ile birlikte bu konuda sektöre yönelik düzenledikleri eğitim ve seminerler hakkında bilgi verdi. Sektörün kurumsallaşması ve büyümesi için GYF’lerin kritik değer taşıdığını belirten Sevindi, Türkiye’de son iki yılda GYF sayısının arttığını, bu artışın devam etmesi için farkındalık ve eğitim çalışmalarına önem verdiklerini vurguladı.
Toplantının ilerleyen sürecinde GYF’lerin mevcut sorunları ve beklentileri konuşuldu. Ayni sermaye girişlerinde harçlarla ilgili istisnalar, GYF’lerin KDV istisnası, GYF’lerde Türk vatandaşlığı müracaat limitinin düşürülmesi, GYF’lerin ihaleye girememesi, saklamacı kuruluş ve PYŞ’ler arasında düzenleme önerileri gibi birçok konu gündeme getirildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.