İçişleri Bakanlığı'ndan kötü muamele iddialarına soruşturma

Gündem 12.06.2026 - 15:08, Güncelleme: 12.06.2026 - 15:08 243 kez okundu.
 

İçişleri Bakanlığı'ndan kötü muamele iddialarına soruşturma

İçişleri Bakanlığı, tutuklu yargılanan bir şahsın gözaltı sürecinde kötü muamele ve usulsüz aramaya maruz kaldığı yönündeki iddiaların incelenmesi için soruşturma başlatıldığını açıkladı.ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı, bir ceza davası kapsamında tutuklu yargılanan bir şahsın gözaltı sürecinde kötü muamele ve usulsüz arama uygulamalarına maruz kaldığına ilişkin kamuoyuna yansıyan iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin talimatları doğrultusunda söz konusu iddiaların tüm yönleriyle incelenmesi amacıyla harekete geçildiği belirtildi. Açıklamada, iddiaların hukuki, idari ve teknik boyutlarıyla şeffaf şekilde araştırılması için Mülkiye Müfettişi ve Polis Müfettişi görevlendirildiği ifade edildi. Bir ceza davası kapsamında tutuklu yargılanan bir şahsın, gözaltı sürecinde kötü muamele ve usulsüz arama uygulamalarına maruz kaldığına yönelik kamuoyuna yansıyan iddialar üzerine İçişleri Bakanımız Sayın Mustafa Çiftçi'nin talimatlarıyla iddiaların incelenmesi amacıyla…— T.C. İçişleri Bakanlığı (@TC_icisleri) June 12, 2026 İçişleri Bakanlığı, inceleme ve soruşturma sürecinin titizlikle yürütüleceğini bildirerek kamuoyunu gelişmeler hakkında bilgilendireceğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, tutuklu yargılanan bir şahsın gözaltı sürecinde kötü muamele ve usulsüz aramaya maruz kaldığı yönündeki iddiaların incelenmesi için soruşturma başlatıldığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı, bir ceza davası kapsamında tutuklu yargılanan bir şahsın gözaltı sürecinde kötü muamele ve usulsüz arama uygulamalarına maruz kaldığına ilişkin kamuoyuna yansıyan iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin talimatları doğrultusunda söz konusu iddiaların tüm yönleriyle incelenmesi amacıyla harekete geçildiği belirtildi. Açıklamada, iddiaların hukuki, idari ve teknik boyutlarıyla şeffaf şekilde araştırılması için Mülkiye Müfettişi ve Polis Müfettişi görevlendirildiği ifade edildi.

Bir ceza davası kapsamında tutuklu yargılanan bir şahsın, gözaltı sürecinde kötü muamele ve usulsüz arama uygulamalarına maruz kaldığına yönelik kamuoyuna yansıyan iddialar üzerine İçişleri Bakanımız Sayın Mustafa Çiftçi'nin talimatlarıyla iddiaların incelenmesi amacıyla…

— T.C. İçişleri Bakanlığı (@TC_icisleri) June 12, 2026

İçişleri Bakanlığı, inceleme ve soruşturma sürecinin titizlikle yürütüleceğini bildirerek kamuoyunu gelişmeler hakkında bilgilendireceğini duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.