Kanuni Sultan Süleyman’ın 531. doğum yılı Trabzon’da kapsamlı etkinliklerle anılacak

Trabzon 01.05.2026 - 00:23, Güncelleme: 01.05.2026 - 00:23 262 kez okundu.
 

Kanuni Sultan Süleyman’ın 531. doğum yılı Trabzon’da kapsamlı etkinliklerle anılacak

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon’da düzenlenecek “Kanuni Haftası” etkinlikleri; tören, kültürel programlar ve uluslararası katılımla gerçekleşecek.
Trabzon haberleri | Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli hükümdarlarından Kanuni Sultan Süleyman, doğumunun 531. yıl dönümünde Trabzon’da düzenlenecek geniş kapsamlı etkinliklerle anılacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda gerçekleştirilecek organizasyona, Trabzon Valiliği, Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı ve Macaristan’ın Ankara Büyükelçiliği de destek veriyor. Program çelenk töreniyle başlayacak 2 Mayıs 2026 Cumartesi günü düzenlenecek etkinlikler, saat 12.00’de Türk-Macar Dostluk Parkı’ndaki Kanuni Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Ardından saat 13.00’te Kanuni Evi’nde mehter konseri, müze gezisi ve resim sergisi gerçekleştirilecek. Program kapsamında ayrıca Hırvat kökenli Macar komutan Miklos Zrinyi’nin büstü açılacak ve katılımcılara geleneksel Kanuni pilavı ikram edilecek. Uluslararası katılım dikkat çekiyor Etkinliklere Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ve beraberindeki heyetin katılması bekleniyor. Bu katılım, Türkiye ile Macaristan arasındaki tarihi bağların kültürel etkinliklerle güçlendirilmesi açısından önem taşıyor. Tiyatro festivali yürüyüşü düzenlenecek Günün ilerleyen saatlerinde saat 15.00’te Meydan Parkı’nda 5. Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında kortej yürüyüşü yapılacak. Saat 16.00’da ise Trabzon Devlet Tiyatrosu önünde katılımcılara Macar mutfağının önemli lezzetlerinden gulaş çorbası sunulacak. Faroz’da dostluk maçı oynanacak Programın en dikkat çeken etkinliklerinden biri ise saat 17.30’da Faroz Futbol Sahası’nda oynanacak dostluk karşılaşması olacak. Trabzon protokolü ile Macar heyetini karşı karşıya getirecek maçta, Trabzon Valisi Tahir Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de sahada yer alacak. Macaristan ekibi ise Büyükelçi Viktor Matis liderliğinde oluşturulacak. Festival açılışı akşam yapılacak Etkinlikler, saat 20.00’de 5. Ulusal Tiyatro Festivali’nin resmi açılışı ile devam edecek. Gün boyu sürecek programın, şehrin kültürel yaşamına önemli katkı sunması hedefleniyor. Vatandaşlara açık davet Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, tüm vatandaşlar düzenlenecek etkinliklere davet edilerek bu anlamlı güne ortak olmaya çağrıldı.
Trabzon Haber Merkezi | Trabzon’da düzenlenecek “Kanuni Haftası” etkinlikleri; tören, kültürel programlar ve uluslararası katılımla gerçekleşecek.

Trabzon haberleri | Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli hükümdarlarından Kanuni Sultan Süleyman, doğumunun 531. yıl dönümünde Trabzon’da düzenlenecek geniş kapsamlı etkinliklerle anılacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda gerçekleştirilecek organizasyona, Trabzon Valiliği, Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı ve Macaristan’ın Ankara Büyükelçiliği de destek veriyor.

Program çelenk töreniyle başlayacak

2 Mayıs 2026 Cumartesi günü düzenlenecek etkinlikler, saat 12.00’de Türk-Macar Dostluk Parkı’ndaki Kanuni Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Ardından saat 13.00’te Kanuni Evi’nde mehter konseri, müze gezisi ve resim sergisi gerçekleştirilecek. Program kapsamında ayrıca Hırvat kökenli Macar komutan Miklos Zrinyi’nin büstü açılacak ve katılımcılara geleneksel Kanuni pilavı ikram edilecek.

Uluslararası katılım dikkat çekiyor

Etkinliklere Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ve beraberindeki heyetin katılması bekleniyor. Bu katılım, Türkiye ile Macaristan arasındaki tarihi bağların kültürel etkinliklerle güçlendirilmesi açısından önem taşıyor.

Tiyatro festivali yürüyüşü düzenlenecek

Günün ilerleyen saatlerinde saat 15.00’te Meydan Parkı’nda 5. Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında kortej yürüyüşü yapılacak. Saat 16.00’da ise Trabzon Devlet Tiyatrosu önünde katılımcılara Macar mutfağının önemli lezzetlerinden gulaş çorbası sunulacak.

Faroz’da dostluk maçı oynanacak

Programın en dikkat çeken etkinliklerinden biri ise saat 17.30’da Faroz Futbol Sahası’nda oynanacak dostluk karşılaşması olacak. Trabzon protokolü ile Macar heyetini karşı karşıya getirecek maçta, Trabzon Valisi Tahir Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de sahada yer alacak. Macaristan ekibi ise Büyükelçi Viktor Matis liderliğinde oluşturulacak.

Festival açılışı akşam yapılacak

Etkinlikler, saat 20.00’de 5. Ulusal Tiyatro Festivali’nin resmi açılışı ile devam edecek. Gün boyu sürecek programın, şehrin kültürel yaşamına önemli katkı sunması hedefleniyor.

Vatandaşlara açık davet

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, tüm vatandaşlar düzenlenecek etkinliklere davet edilerek bu anlamlı güne ortak olmaya çağrıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.