Saadet Partisi’nden Fındık Fiyatlarına Tepki: “Bu Zulümdür!”

Trabzon 06.08.2025 - 12:34, Güncelleme: 06.08.2025 - 12:34 6149+ kez okundu.
 

Saadet Partisi’nden Fındık Fiyatlarına Tepki: “Bu Zulümdür!”

Trabzon Haber Merkezi | Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, TMO’nun açıkladığı 2025-2026 fındık alım fiyatlarını üreticinin emeğini yok sayan bir politika olarak nitelendirdi.
Trabzon haberleri | Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2025-2026 sezonu kabuklu fındık alım fiyatlarını Giresun kalite için kilogram başına 200 TL, levant kalite için ise 195 TL olarak duyurdu. Açıklanan fiyatlar, üreticiler arasında büyük tepki topladı. Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, yaptığı yazılı açıklamada bu fiyat politikasını sert sözlerle eleştirdi. Turhan, “Bu fiyat, ne üreticinin alın terini, ne emeğin karşılığını, ne de artan maliyetleri gözetmektedir. Mazotun, gübrenin, ilacın ve işçiliğin katbekat arttığı bir dönemde üreticiyi ayakta tutmayan bu fiyat zulümdür” dedi. Üreticinin her yıl siyasi tercihler ve masa başı hesaplara teslim edilemeyeceğini belirten Turhan, fındıkta istikrarlı bir fiyat politikası, maliyetlerin üzerinde alım garantisi ve yıl boyunca destek sağlayacak kapsamlı bir tarım reformunun zorunluluk haline geldiğini vurguladı. “Fındık, sadece Karadeniz’in değil, Türkiye’nin stratejik ürünüdür” diyen Turhan, “Bu ürünün asıl sahibi yıl boyunca bahçesinde ter döken üreticimizdir. Biz emeğin değer gördüğü, üreticinin baş tacı edildiği bir düzenin savunucusuyuz” ifadelerini kullandı.
Trabzon Haber Merkezi | Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, TMO’nun açıkladığı 2025-2026 fındık alım fiyatlarını üreticinin emeğini yok sayan bir politika olarak nitelendirdi.

Trabzon haberleri | Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2025-2026 sezonu kabuklu fındık alım fiyatlarını Giresun kalite için kilogram başına 200 TL, levant kalite için ise 195 TL olarak duyurdu. Açıklanan fiyatlar, üreticiler arasında büyük tepki topladı.

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, yaptığı yazılı açıklamada bu fiyat politikasını sert sözlerle eleştirdi. Turhan, “Bu fiyat, ne üreticinin alın terini, ne emeğin karşılığını, ne de artan maliyetleri gözetmektedir. Mazotun, gübrenin, ilacın ve işçiliğin katbekat arttığı bir dönemde üreticiyi ayakta tutmayan bu fiyat zulümdür” dedi.

Üreticinin her yıl siyasi tercihler ve masa başı hesaplara teslim edilemeyeceğini belirten Turhan, fındıkta istikrarlı bir fiyat politikası, maliyetlerin üzerinde alım garantisi ve yıl boyunca destek sağlayacak kapsamlı bir tarım reformunun zorunluluk haline geldiğini vurguladı.

“Fındık, sadece Karadeniz’in değil, Türkiye’nin stratejik ürünüdür” diyen Turhan, “Bu ürünün asıl sahibi yıl boyunca bahçesinde ter döken üreticimizdir. Biz emeğin değer gördüğü, üreticinin baş tacı edildiği bir düzenin savunucusuyuz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.