Trabzon Barosu, Bursa’da öldürülen avukat Hatice Kocaefe için adalet çağrısıyla basın açıklaması yapacak
Trabzon Barosu, Bursa’da öldürülen avukat Hatice Kocaefe için adalet çağrısıyla basın açıklaması yapacak
Trabzon Haber Merkezi | Görevi başında hayatını kaybeden avukat Hatice Kocaefe için Trabzon’da meslektaşları bir araya geliyor.
Trabzon haberleri | Bursa’da görevini sürdürdüğü sırada uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Avukat Hatice Kocaefe’nin ölümü, hukuk camiasında derin üzüntü ve öfkeye neden oldu. Trabzon Barosu, yaşanan olaya tepki göstermek ve meslektaşlarının anısını yaşatmak amacıyla kamuoyuna çağrıda bulundu.
Basın açıklaması Trabzon Adliyesi önünde yapılacak
Trabzon Barosu tarafından yapılan duyuruya göre, 30 Nisan 2026 Perşembe günü saat 12.00’de Trabzon Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirilecek. Açıklamada, avukatlara yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekilmesi ve adalet sistemine yönelen tehditlerin vurgulanması bekleniyor.
“Savunma susturulamaz” mesajı verilecek
Baro, avukatlara yönelik saldırının yalnızca bireysel bir şiddet eylemi olmadığını, aynı zamanda savunma hakkına ve adalet sistemine yönelik bir tehdit olduğunu belirtiyor. Yapılacak açıklamada, bu tür olayların normalleştirilmemesi gerektiği ve hukuk düzeninin korunmasının önemine dikkat çekilecek.
Meslektaşlara cübbeyle katılım çağrısı
Trabzon Barosu, tüm avukatları basın açıklamasına cübbeleriyle katılmaya davet etti. Katılımın yüksek olmasıyla birlikte, hem Hatice Kocaefe’nin anısına sahip çıkılması hem de mesleğin onurunun korunmasına yönelik güçlü bir mesaj verilmesi amaçlanıyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.