Trabzon'da Gebe Okulu Açıldı!

Trabzon 11.09.2023 - 20:54, Güncelleme: 11.09.2023 - 21:28
 

Trabzon'da Gebe Okulu Açıldı!

Of Devlet Hastanesi Hekimleri ve Personellerinin katılımı ile “Gebe Okulu” açıldı.
Açılış ile ilgili bir açıklama yapan Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal, “Gebe Okulu, anne ve baba adaylarının doğum öncesi, doğuma hazırlık, doğum ve doğum sonrası dönemi sağlıklı ve rahat geçirebilmeleri ve tedirginliklerini ortadan kaldırabilmeleri, bilinçli olmalarını sağlayan eğitim ve danışmanlık merkezidir. Bu bağlamda hastanemizde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, bu konuda Uzman Sağlık Personellerimiz, Ebelerimiz, Diyetisyenimiz ve Fizyoterapistimizin aktif olarak rol alacağı ve katkı sunacağı bir merkezi bugün hastanemize kazandırmanın büyük sevinci içindeyiz. Gebe Okulu Trabzon ilimizde 2 adet olup 3.sü hastanemizde açılmıştır.Tüm Bebek düşünen ebeveynleri ve gebeleri Gebe Okulumuza davet ediyoruz.” Dedi. BÖLGEYE HAYIRLI OLSUN Dr. Uysal şöyle devam etti: “Gebe okulumuzda hedefimiz: o Gebelik konusunda gerekli bilgileri anlatmak. Doğum öncesi, doğum ve lohusalık dönemi süreçlerini anlatmak, bilgilendirmek. Sağlıklı emzirme becerisini kazandırmak. Gebeyi hastane ortamı hakkında bilgilendirmek ve doğum için hazırlanmasını sağlamak.  Doğum öncesi ve sonrası çiftlerin kaygılarını azaltmak ve oluşabilecek sorunlar ile baş etmeleri için bilgilendirmektir.” Dr. Uysal son olarak; “Hastanemizde ilk kez faaliyete geçen Gebe Okulumuzun ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor ve sağlıklı çocuklar ve ebeveynlere vesile olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI Gebe okulunun açılışını: Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Şaban Uysal, Başhekim Yrd. Dr. Elvan Yirigöz Çağlar, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op. Dr. Asiye Semra Kadıoğlu ve Op.Dr. Burak Turgut, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları Uzm.Dr. Burcu Büşra Acar ve Uzm. Dr. Azer Velisoy ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aygün Saral yaptı. Açılışa hastane sağlık çalışanları, personelleri ve vatandaşlar katıldı. Çay ikramı ve Gebe Okulu sorumlusu Ebe Derya Yılmaz Başaran’ın birimi ve faaliyetleri tanıtması ile açılış programı sona erdi. Taka gazete - Adnan RAMOĞLU
Of Devlet Hastanesi Hekimleri ve Personellerinin katılımı ile “Gebe Okulu” açıldı.

Açılış ile ilgili bir açıklama yapan Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal, “Gebe Okulu, anne ve baba adaylarının doğum öncesi, doğuma hazırlık, doğum ve doğum sonrası dönemi sağlıklı ve rahat geçirebilmeleri ve tedirginliklerini ortadan kaldırabilmeleri, bilinçli olmalarını sağlayan eğitim ve danışmanlık merkezidir. Bu bağlamda hastanemizde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, bu konuda Uzman Sağlık Personellerimiz, Ebelerimiz, Diyetisyenimiz ve Fizyoterapistimizin aktif olarak rol alacağı ve katkı sunacağı bir merkezi bugün hastanemize kazandırmanın büyük sevinci içindeyiz. Gebe Okulu Trabzon ilimizde 2 adet olup 3.sü hastanemizde açılmıştır.Tüm Bebek düşünen ebeveynleri ve gebeleri Gebe Okulumuza davet ediyoruz.” Dedi.

Trabzon'da  <a href=Gebe Okulu Açıldı!" src="https://www.trabzonhabermerkezi.com/images/460fb36d7a23ccc9693df909cec71f51.jpg" style="height:491px; width:655px" />

BÖLGEYE HAYIRLI OLSUN

Dr. Uysal şöyle devam etti: “Gebe okulumuzda hedefimiz: o Gebelik konusunda gerekli bilgileri anlatmak. Doğum öncesi, doğum ve lohusalık dönemi süreçlerini anlatmak, bilgilendirmek.
Sağlıklı emzirme becerisini kazandırmak. Gebeyi hastane ortamı hakkında bilgilendirmek ve doğum için hazırlanmasını sağlamak.  Doğum öncesi ve sonrası çiftlerin kaygılarını azaltmak ve oluşabilecek sorunlar ile baş etmeleri için bilgilendirmektir.” Dr. Uysal son olarak; “Hastanemizde ilk kez faaliyete geçen Gebe Okulumuzun ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor ve sağlıklı çocuklar ve ebeveynlere vesile olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI

Gebe okulunun açılışını: Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Şaban Uysal, Başhekim Yrd. Dr. Elvan Yirigöz Çağlar, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op. Dr. Asiye Semra Kadıoğlu ve Op.Dr. Burak Turgut, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları Uzm.Dr. Burcu Büşra Acar ve Uzm. Dr. Azer Velisoy ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aygün Saral yaptı. Açılışa hastane sağlık çalışanları, personelleri ve vatandaşlar katıldı. Çay ikramı ve Gebe Okulu sorumlusu Ebe Derya Yılmaz Başaran’ın birimi ve faaliyetleri tanıtması ile açılış programı sona erdi.

Taka gazete - Adnan RAMOĞLU

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.