Trabzon’da “Ses Ver” projesiyle Filistin ve köy okulları için kültür-sanat seferberliği başlıyor
Trabzon’da “Ses Ver” projesiyle Filistin ve köy okulları için kültür-sanat seferberliği başlıyor
Trabzon Haber Merkezi | Trabzon’da 22 Nisan’da başlayacak “Ses Ver” projesi, Filistin’e destek ve köy okullarına yardım amacıyla konser, sergi ve tiyatro etkinliklerini bir araya getiriyor.
Trabzon haberleri | Trabzon Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen “Ses Ver! Kültür, Sanat ve Dayanışma Projesi”, Filistin’deki ihtiyaç sahiplerine destek olmak ve köy okullarındaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Tiyatroları’nın iş birliğiyle hazırlanan etkinlikler, 22 Nisan Çarşamba günü itibarıyla sanatseverlerle buluşacak.
Açılış çocuk korosuyla yapılacak
Projenin açılışı, saat 18.00’de Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi’nde gerçekleşecek. Cudibey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Kübra Sarımehmet yönetimindeki 25 öğrenciden oluşan çocuk korosu, sahne alarak etkinliklerin ilk adımını atacak.
Sergi gelirleri köy okullarına aktarılacak
Koro performansının ardından özel bir serginin açılışı yapılacak. Gönüllü koordinatörlüğünü Arzu Genç ve Ayfer Cihan’ın üstlendiği sergide toplam 45 eser yer alacak. Hat sanatı çalışmalarının da bulunduğu sergide ayrıca kitaplar, Filistin temalı hediyelik ürünler ve tasarım çantalar satışa sunulacak.
30 Nisan’a kadar açık kalacak sergiden elde edilen tüm gelir, Trabzon’daki köy okullarına bağışlanarak öğrencilere kıyafet ve kırtasiye desteği sağlanacak.
Şiir dinletisiyle anlam katılacak
Etkinlikler kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yasemin Uzun tarafından Filistin temalı şiir dinletisi gerçekleştirilecek. Program, sanat aracılığıyla toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefliyor.
Tiyatro oyunu farklı sahnelerde izleyiciyle buluşacak
Projenin önemli bölümlerinden biri olan “Filistin’de Gün Doğumu Gibi” adlı tiyatro oyunu, 23 Nisan’dan itibaren Trabzon’un farklı sahnelerinde sahnelenecek. Okullar, kültür merkezleri ve tiyatro sahnelerinde gerçekleştirilecek gösterimler Mayıs ayı ortasına kadar devam edecek.
Gazze için özel program düzenlenecek
3 Mayıs’ta Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenecek özel programda, Filistin’e özgü müzikler seslendirilecek ve ardından tiyatro oyunu sahnelenecek. Trabzon Oda Tiyatrosu da projeye destek vererek oyunlarını ücretsiz ve bağış usulüyle izleyiciyle buluşturacak. Elde edilen gelir Gazze’ye gönderilecek.


Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.