Trabzon’dan Dünyaya Barış Mesajı: Horonla Kültürler El Ele

Trabzon 18.08.2025 - 13:22, Güncelleme: 18.08.2025 - 13:22 6324+ kez okundu.
 

Trabzon’dan Dünyaya Barış Mesajı: Horonla Kültürler El Ele

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Vakıfbank sponsorluğunda düzenlediği 3. Uluslararası Horon ve Müzik Festivali, 5 kıtadan 36 ülkenin katılımıyla unutulmaz anlara sahne oldu. Festivalde dev horon halkalarıyla dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verildi.
Trabzon haberleri | Trabzon, dört gün boyunca kültür ve sanatın evrensel diliyle dünya halklarını buluşturdu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Vakıfbank ana sponsorluğunda bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Horon ve Müzik Festivali, “Dünya Barışı İçin Horon ile El Ele” sloganıyla renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde 5 kıta ve 36 ülkeden gelen 795 katılımcı, Trabzon halkıyla birlikte dev horon halkaları oluşturdu. Karadeniz müziğinin sevilen isimleri Mesut Uçar, Ceren Ece Öksüz, Zeynep Başkan, Seren Uzun, Onur Atmaca, Sedat Keskin ve Onay Şahin sahneye çıkarak coşku dolu performanslar sergiledi. Organizasyonun en önemli vurgusu ise barış mesajı oldu. Etkinliklerde, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilerek katılımcılar hep birlikte “Katil İsrail” sloganları attı, Filistin halkına destek verildi. Festivalin son gününde Avni Aker Millet Bahçesi, görsel bir şölenin adresi oldu. Halk oyunları ve horon gösterileriyle renklenen programda, 2025 Trabzon Horon Güzellik Yarışması ilgiyle izlendi. Şule Kaygusuz’un sahne performansı ve Karadeniz müziğinin güçlü sesi Sinan Yılmaz’ın final konseri ile festival coşkulu bir şekilde noktalandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Trabzon bir kez daha kültürlerin buluşma noktası olmuştur. Horon ve müziğin evrensel diliyle dünya halklarının kardeşlik duyguları güçlenmiştir. Katkı sağlayan tüm sponsorlarımıza, sanatçılarımıza, misafirlerimize ve özellikle yoğun ilgi gösteren hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Trabzon, barışın ve kardeşliğin şehri olmaya devam edecektir” denildi.
Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Vakıfbank sponsorluğunda düzenlediği 3. Uluslararası Horon ve Müzik Festivali, 5 kıtadan 36 ülkenin katılımıyla unutulmaz anlara sahne oldu. Festivalde dev horon halkalarıyla dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verildi.

Trabzon haberleri | Trabzon, dört gün boyunca kültür ve sanatın evrensel diliyle dünya halklarını buluşturdu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Vakıfbank ana sponsorluğunda bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Horon ve Müzik Festivali, “Dünya Barışı İçin Horon ile El Ele” sloganıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalde 5 kıta ve 36 ülkeden gelen 795 katılımcı, Trabzon halkıyla birlikte dev horon halkaları oluşturdu. Karadeniz müziğinin sevilen isimleri Mesut Uçar, Ceren Ece Öksüz, Zeynep Başkan, Seren Uzun, Onur Atmaca, Sedat Keskin ve Onay Şahin sahneye çıkarak coşku dolu performanslar sergiledi.

Organizasyonun en önemli vurgusu ise barış mesajı oldu. Etkinliklerde, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilerek katılımcılar hep birlikte “Katil İsrail” sloganları attı, Filistin halkına destek verildi.

Festivalin son gününde Avni Aker Millet Bahçesi, görsel bir şölenin adresi oldu. Halk oyunları ve horon gösterileriyle renklenen programda, 2025 Trabzon Horon Güzellik Yarışması ilgiyle izlendi. Şule Kaygusuz’un sahne performansı ve Karadeniz müziğinin güçlü sesi Sinan Yılmaz’ın final konseri ile festival coşkulu bir şekilde noktalandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “ Trabzon bir kez daha kültürlerin buluşma noktası olmuştur. Horon ve müziğin evrensel diliyle dünya halklarının kardeşlik duyguları güçlenmiştir. Katkı sağlayan tüm sponsorlarımıza, sanatçılarımıza, misafirlerimize ve özellikle yoğun ilgi gösteren hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Trabzon, barışın ve kardeşliğin şehri olmaya devam edecektir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.