Trabzonspor tesisleri için taşınma kararı: Yeni lokasyon belli oldu

Trabzonspor 02.05.2026 - 15:54, Güncelleme: 02.05.2026 - 15:54 644 kez okundu.
 

Trabzonspor tesisleri için taşınma kararı: Yeni lokasyon belli oldu

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor tesislerinin yeni bir bölgeye taşınması konusunda kulüp yönetimiyle fikir birliğine varıldığını açıkladı.
Trabzon haberleri | Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor’un mevcut tesislerinin geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kulübün Divan Genel Kurulu’nda konuşan Genç, yapılan görüşmeler sonucunda tesislerin Yıldızlı bölgesine taşınması konusunda kulüp yönetimiyle ortak bir noktada buluştuklarını ifade etti. Başkan Genç, Trabzonspor’un şehir için taşıdığı değere dikkat çekerek, kulübün alacağı kararların her zaman öncelikli olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda belediye, bakanlıklar ve ilgili kurumların da kulübün iradesine göre hareket edeceğini dile getirdi. Havalimanı projesi ve tesislerin geleceği Mevcut tesislerin bulunduğu alanla ilgili yürütülen havalimanı genişletme projesine de değinen Genç, planlamada revizyon yapıldığını ancak sürecin tesisleri dolaylı olarak etkileyebileceğini söyledi. Artan yolcu kapasitesi ve genişleme ihtiyacının kaçınılmaz olduğunu belirten Genç, hem inşaat süreci hem de sonrasındaki yoğunluk nedeniyle mevcut tesislerin bu projeden etkilenme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti. Bu nedenle kulüp yönetimiyle yapılan değerlendirmelerde yeni bir çözüm üzerinde uzlaşı sağlandığını aktardı. Kamulaştırma ve ekonomik katkı planı Başkan Genç, mevcut tesislerin bulunduğu alandaki mülkiyet ve kullanım haklarının dikkate alınarak kamulaştırma seçeneğinin gündeme geldiğini açıkladı. Bu süreçte elde edilecek kaynağın Trabzonspor’un mali yüklerini hafifletmesi hedefleniyor. Ayrıca yalnızca kamulaştırma bedeliyle sınırlı kalınmayacağını belirten Genç, yeni tesislerin inşası sürecinde de belediye ve devlet kurumlarının destek vereceğini vurguladı. Yeni tesisler Yıldızlı’da planlanıyor Daha önce Akyazı bölgesinde tahsis edilen geniş bir alanın bulunduğunu hatırlatan Genç, kulüp yönetiminin Yıldızlı bölgesine daha sıcak baktığını söyledi. Bu doğrultuda belediyenin önceki talebinden feragat edildiğini belirten Genç, Yıldızlı’da Trabzonspor’a yakışır modern bir tesis kurulması için fikir birliğine varıldığını açıkladı. Sürecin olumlu sonuçlanması halinde kulübün altyapı ve sportif gelişimine önemli katkılar sağlanması bekleniyor. Trabzonspor için ortak hedef vurgusu Konuşmasında Trabzonspor’un siyaset üstü bir değer olduğuna dikkat çeken Genç, kulübün başarısı için tüm şehir dinamiklerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Trabzon’daki diğer kulüplerin de gelişiminin önemine değinen Genç, özellikle altyapı açısından bu kulüplerin Trabzonspor’a katkı sağlayacağını belirtti.
Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor tesislerinin yeni bir bölgeye taşınması konusunda kulüp yönetimiyle fikir birliğine varıldığını açıkladı.

Trabzon haberleri | Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor’un mevcut tesislerinin geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kulübün Divan Genel Kurulu’nda konuşan Genç, yapılan görüşmeler sonucunda tesislerin Yıldızlı bölgesine taşınması konusunda kulüp yönetimiyle ortak bir noktada buluştuklarını ifade etti.

Başkan Genç, Trabzonspor’un şehir için taşıdığı değere dikkat çekerek, kulübün alacağı kararların her zaman öncelikli olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda belediye, bakanlıklar ve ilgili kurumların da kulübün iradesine göre hareket edeceğini dile getirdi.

Havalimanı projesi ve tesislerin geleceği

Mevcut tesislerin bulunduğu alanla ilgili yürütülen havalimanı genişletme projesine de değinen Genç, planlamada revizyon yapıldığını ancak sürecin tesisleri dolaylı olarak etkileyebileceğini söyledi.

Artan yolcu kapasitesi ve genişleme ihtiyacının kaçınılmaz olduğunu belirten Genç, hem inşaat süreci hem de sonrasındaki yoğunluk nedeniyle mevcut tesislerin bu projeden etkilenme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti. Bu nedenle kulüp yönetimiyle yapılan değerlendirmelerde yeni bir çözüm üzerinde uzlaşı sağlandığını aktardı.

Kamulaştırma ve ekonomik katkı planı

Başkan Genç, mevcut tesislerin bulunduğu alandaki mülkiyet ve kullanım haklarının dikkate alınarak kamulaştırma seçeneğinin gündeme geldiğini açıkladı. Bu süreçte elde edilecek kaynağın Trabzonspor’un mali yüklerini hafifletmesi hedefleniyor.

Ayrıca yalnızca kamulaştırma bedeliyle sınırlı kalınmayacağını belirten Genç, yeni tesislerin inşası sürecinde de belediye ve devlet kurumlarının destek vereceğini vurguladı.

Yeni tesisler Yıldızlı’da planlanıyor

Daha önce Akyazı bölgesinde tahsis edilen geniş bir alanın bulunduğunu hatırlatan Genç, kulüp yönetiminin Yıldızlı bölgesine daha sıcak baktığını söyledi.

Bu doğrultuda belediyenin önceki talebinden feragat edildiğini belirten Genç, Yıldızlı’da Trabzonspor’a yakışır modern bir tesis kurulması için fikir birliğine varıldığını açıkladı. Sürecin olumlu sonuçlanması halinde kulübün altyapı ve sportif gelişimine önemli katkılar sağlanması bekleniyor.

Trabzonspor için ortak hedef vurgusu

Konuşmasında Trabzonspor’un siyaset üstü bir değer olduğuna dikkat çeken Genç, kulübün başarısı için tüm şehir dinamiklerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Trabzon’daki diğer kulüplerin de gelişiminin önemine değinen Genç, özellikle altyapı açısından bu kulüplerin Trabzonspor’a katkı sağlayacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.