Uzungöl'de ziyaretçi sayısı rekor seviyeye ulaştı

Trabzon 13.06.2026 - 22:49, Güncelleme: 13.06.2026 - 22:49 450 kez okundu.
 

Uzungöl'de ziyaretçi sayısı rekor seviyeye ulaştı

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon’un gözde turizm merkezi Uzungöl, 2026 yılının ilk beş ayında yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle dikkat çekti. Bölgede hem ziyaretçi sayısında hem de konaklama verilerinde geçen yıla göre önemli artış yaşandı.
Trabzon haberleri | Uzungöl, 2026 sezonuna güçlü bir başlangıç yaptı Doğal güzellikleriyle Karadeniz turizminin simge noktalarından biri olan Uzungöl, 2026 yılının ilk beş ayında turizmde yükselişini sürdürdü. Açıklanan verilere göre, bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12'lik artış kaydedildi. Mayıs ayında yaklaşık 16 bin turist konakladı Mayıs ayına ilişkin istatistikler, Uzungöl'e olan ilginin sürdüğünü ortaya koydu. Verilere göre bölgede mayıs ayında 9 bin 807 yabancı, 6 bin 171 yerli turist konakladı. Böylece toplam turist sayısı 15 bin 978'e ulaştı. Geçen yılın mayıs ayına göre toplam ziyaretçi sayısında yüzde 10 oranında artış gerçekleşti. İlk 5 ayda 27 bin 675 ziyaretçi ağırlandı Ocak-Mayıs dönemini kapsayan beş aylık süreçte ise Uzungöl'de konaklayan turist sayısı 27 bin 675 olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde 14 bin 859 yabancı turist bölgeyi tercih ederken, yerli turist sayısı 12 bin 816 oldu. Uzungöl, dört mevsim turizm potansiyeliyle ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam etti. Suudi Arabistan ilk sıradaki yerini korudu Milliyet bazında değerlendirildiğinde, Uzungöl'e en fazla ziyaretçi gönderen ülke yine Suudi Arabistan oldu. Yılın ilk beş ayında 10 bin 292 Suudi turist bölgede konakladı. Suudi Arabistan'ın ardından Uzungöl'ü tercih eden ziyaretçilerin geldiği ülkeler ise şu şekilde sıralandı: Ürdün Irak İsrail Umman Özbekistan Gürcistan Mısır Yemen Kuveyt Toplamda 80 farklı ülkeden turistin Uzungöl'e gelmesi, bölgenin uluslararası turizmdeki cazibesini bir kez daha gözler önüne serdi. Konaklama kapasitesi talebi karşılıyor Turizmde yaşanan hareketlilik, bölgedeki konaklama altyapısıyla da destekleniyor. Güncel verilere göre Uzungöl'de toplam 116 konaklama tesisi hizmet veriyor. Bu tesislerin 83'ü Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen turizm işletme belgesine sahip bulunurken, 33'ü basit konaklama turizm işletme belgeli olarak faaliyet gösteriyor. Ayrıca bölgede 75 turizm amaçlı konut yer alıyor. Uzungöl genelinde toplam oda sayısı 1.864'e ulaşırken, yatak kapasitesi ise 4 bin 313 olarak kayıtlara geçti. Yetkililer, yaz sezonunda ziyaretçi sayısındaki artışın devam etmesini bekliyor.
Trabzon Haber Merkezi | Trabzon’un gözde turizm merkezi Uzungöl, 2026 yılının ilk beş ayında yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle dikkat çekti. Bölgede hem ziyaretçi sayısında hem de konaklama verilerinde geçen yıla göre önemli artış yaşandı.

Trabzon haberleri | Uzungöl, 2026 sezonuna güçlü bir başlangıç yaptı

Doğal güzellikleriyle Karadeniz turizminin simge noktalarından biri olan Uzungöl, 2026 yılının ilk beş ayında turizmde yükselişini sürdürdü. Açıklanan verilere göre, bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12'lik artış kaydedildi.

Mayıs ayında yaklaşık 16 bin turist konakladı

Mayıs ayına ilişkin istatistikler, Uzungöl'e olan ilginin sürdüğünü ortaya koydu. Verilere göre bölgede mayıs ayında 9 bin 807 yabancı, 6 bin 171 yerli turist konakladı. Böylece toplam turist sayısı 15 bin 978'e ulaştı. Geçen yılın mayıs ayına göre toplam ziyaretçi sayısında yüzde 10 oranında artış gerçekleşti.

İlk 5 ayda 27 bin 675 ziyaretçi ağırlandı

Ocak-Mayıs dönemini kapsayan beş aylık süreçte ise Uzungöl'de konaklayan turist sayısı 27 bin 675 olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde 14 bin 859 yabancı turist bölgeyi tercih ederken, yerli turist sayısı 12 bin 816 oldu. Uzungöl, dört mevsim turizm potansiyeliyle ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam etti.

Suudi Arabistan ilk sıradaki yerini korudu

Milliyet bazında değerlendirildiğinde, Uzungöl'e en fazla ziyaretçi gönderen ülke yine Suudi Arabistan oldu. Yılın ilk beş ayında 10 bin 292 Suudi turist bölgede konakladı.

Suudi Arabistan'ın ardından Uzungöl'ü tercih eden ziyaretçilerin geldiği ülkeler ise şu şekilde sıralandı:

  • Ürdün
  • Irak
  • İsrail
  • Umman
  • Özbekistan
  • Gürcistan
  • Mısır
  • Yemen
  • Kuveyt

Toplamda 80 farklı ülkeden turistin Uzungöl'e gelmesi, bölgenin uluslararası turizmdeki cazibesini bir kez daha gözler önüne serdi.

Konaklama kapasitesi talebi karşılıyor

Turizmde yaşanan hareketlilik, bölgedeki konaklama altyapısıyla da destekleniyor. Güncel verilere göre Uzungöl'de toplam 116 konaklama tesisi hizmet veriyor.

Bu tesislerin 83'ü Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen turizm işletme belgesine sahip bulunurken, 33'ü basit konaklama turizm işletme belgeli olarak faaliyet gösteriyor. Ayrıca bölgede 75 turizm amaçlı konut yer alıyor.

Uzungöl genelinde toplam oda sayısı 1.864'e ulaşırken, yatak kapasitesi ise 4 bin 313 olarak kayıtlara geçti. Yetkililer, yaz sezonunda ziyaretçi sayısındaki artışın devam etmesini bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.