İbrahim Tamer
Köşe Yazarı
İbrahim Tamer
 

F 16 İstemiyoruz, SU 57 Alalım

abd’nin eski Suriye Özel Temsilcisi ve Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Türkiye’nin Ukrayna ve Rusya arasında ‘fevkalade ve yapıcı bir rol üstlendiğini’ söyledi. Öte yandan Jeffrey, Biden yönetiminin Türkiye’ye F-16 satmak istediğini ifade etti. “Bence İsveç’i NATO’da görmek istediğimiz ortada. Aynı şekilde Biden yönetiminin Türkiye’ye F-16 satmak istediği de ortada. James Jeffrey, Washington-Ankara hattındaki F-16 çıkmazıyla ilgili bu yorumu yaptı. İSVEÇ’İ DE NATO’DA İSTEMİYORUZ, F 16’LARINIZI DA İSTEMİYORUZ! Bu sözlerden, abd terör devletinin İsveç’i nato’ya almamız karşılığında F 16’ları Türkiye’ye verebilecekleri şantajını açıkça ima ettiği belli. Oysa modası geçmiş F 16’lar bir yana, F 35’lerden daha üstün bir uçak KAAN. Şayet KAAN’ların envantere geçmesi için gereken zaman süresinde dışarıdan uçak almamız gerekiyorsa, rusların SU 57’lerini almak hem fiyat hem de işlevsellik açısından daha karlı ve mantıklı. abd hala kendini dev aynasında görmeye devam ediyor. Orta Doğu’da itibarının beş paralık olduğunu, petrol zengini ülkelerin abd’ye teslimiyetten vazgeçip çin ile çeşitli ittifaklar kurduğunu hatırlatmak isteriz abd Ankara büyükelçisi jeffrey’e. Türkiye’yi eski Türkiye sanan abd, artık devin uyandığını görmek, kabullenmek istemiyor. İsveç’in nato üyeliğini kabul etmeniz karşılığında F 16’ları veririz şeklinde ucuz pazarlıklara giriyor. İsveç’in nato’ya dahil olmasını İSTEMİYORUZ! Terör örgütlerini destekleyen İsveç’in üyeliğini mevcut durumda onaylamak Türkiye’nin menfaatine aykırı bir durumdur; üstelik son dönemde adeta stratejik müttefikimiz konumuna dönüşen rusya ile ilişkilerimize de zul getirir. Bize ne avrupa’nın kuzeyden güvenliğine! rusya elini kolunu sallaya sallaya dolaşsın kuzey denizlerinde. Her fırsatta Türkiye’nin gelişmesini, büyümesini, güçlenmesini engelleyen Avrupa değil mi? pkk/pyd’ye hdp’ye destek veren Avrupa değil mi? Yunanistan’da burnumun dibine 50.000 askerini ve savaş mühimmatını yığan abd, bunu rusya’ya karşı kullanmayacağı açık! Dedeağaç’taki ve diğer yunanistan’daki abd nato üsleri kime saldırmak için kuruldu? Fütursuzca hareket eden coniler Türkiye topraklarına gözlerini diktilerse, süper güç olmalarının güç zehirlenmesine neden olduğunu anlamaları gerek. Biz 90 milyon nüfusa sahip değiliz! 300 milyonluk Türk topluluğu olarak Çin, Hindistan’dan sonra Dünyanın 3. büyük milletiyiz. Özetle, beni Avrupa’nın güvenliği değil, Türkiye’nin güvenliği ve menfaatleri ilgilendiriyor. İsveç nato’ya alınmamalı! F 16’ları, F 35’leri ise amerika soksun bir tarafına! İbrahim Tamer Kaynak: Çamlıca Vadisi
Ekleme Tarihi: 12 Haziran 2023 - Pazartesi

F 16 İstemiyoruz, SU 57 Alalım

abd’nin eski Suriye Özel Temsilcisi ve Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Türkiye’nin Ukrayna ve Rusya arasında ‘fevkalade ve yapıcı bir rol üstlendiğini’ söyledi. Öte yandan Jeffrey, Biden yönetiminin Türkiye’ye F-16 satmak istediğini ifade etti.

“Bence İsveç’i NATO’da görmek istediğimiz ortada. Aynı şekilde Biden yönetiminin Türkiye’ye F-16 satmak istediği de ortada. James Jeffrey, Washington-Ankara hattındaki F-16 çıkmazıyla ilgili bu yorumu yaptı.

İSVEÇ’İ DE NATO’DA İSTEMİYORUZ, F 16’LARINIZI DA İSTEMİYORUZ!

Bu sözlerden, abd terör devletinin İsveç’i nato’ya almamız karşılığında F 16’ları Türkiye’ye verebilecekleri şantajını açıkça ima ettiği belli.

Oysa modası geçmiş F 16’lar bir yana, F 35’lerden daha üstün bir uçak KAAN.

Şayet KAAN’ların envantere geçmesi için gereken zaman süresinde dışarıdan uçak almamız gerekiyorsa, rusların SU 57’lerini almak hem fiyat hem de işlevsellik açısından daha karlı ve mantıklı.

abd hala kendini dev aynasında görmeye devam ediyor. Orta Doğu’da itibarının beş paralık olduğunu, petrol zengini ülkelerin abd’ye teslimiyetten vazgeçip çin ile çeşitli ittifaklar kurduğunu hatırlatmak isteriz abd Ankara büyükelçisi jeffrey’e.

Türkiye’yi eski Türkiye sanan abd, artık devin uyandığını görmek, kabullenmek istemiyor. İsveç’in nato üyeliğini kabul etmeniz karşılığında F 16’ları veririz şeklinde ucuz pazarlıklara giriyor.

İsveç’in nato’ya dahil olmasını İSTEMİYORUZ!

Terör örgütlerini destekleyen İsveç’in üyeliğini mevcut durumda onaylamak Türkiye’nin menfaatine aykırı bir durumdur; üstelik son dönemde adeta stratejik müttefikimiz konumuna dönüşen rusya ile ilişkilerimize de zul getirir.

Bize ne avrupa’nın kuzeyden güvenliğine! rusya elini kolunu sallaya sallaya dolaşsın kuzey denizlerinde.

Her fırsatta Türkiye’nin gelişmesini, büyümesini, güçlenmesini engelleyen Avrupa değil mi? pkk/pyd’ye hdp’ye destek veren Avrupa değil mi? Yunanistan’da burnumun dibine 50.000 askerini ve savaş mühimmatını yığan abd, bunu rusya’ya karşı kullanmayacağı açık! Dedeağaç’taki ve diğer yunanistan’daki abd nato üsleri kime saldırmak için kuruldu? Fütursuzca hareket eden coniler Türkiye topraklarına gözlerini diktilerse, süper güç olmalarının güç zehirlenmesine neden olduğunu anlamaları gerek. Biz 90 milyon nüfusa sahip değiliz! 300 milyonluk Türk topluluğu olarak Çin, Hindistan’dan sonra Dünyanın 3. büyük milletiyiz.

Özetle, beni Avrupa’nın güvenliği değil, Türkiye’nin güvenliği ve menfaatleri ilgilendiriyor. İsveç nato’ya alınmamalı!

F 16’ları, F 35’leri ise amerika soksun bir tarafına!

İbrahim Tamer

Kaynak: Çamlıca Vadisi

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.