İbrahim Tamer
Köşe Yazarı
İbrahim Tamer
 

Bir Değeri Daha Kaybettik

Nurettin Cerrahi Tekkesi’nin şeyhi Ömer Tuğrul İnançer Hocamız da ebedi aleme intikal etti. 83 yaşında olmasına rağmen içindeki iman ve azimle gürleyen sesiyle hafızamızda kalacak bir alimdi. Elhamdülillah bir çok sohbetinden istifade ettim. Vatansever duruşuyla, korkusuzca hataları yerden yere vuran üslubuyla dikkatleri üzerinde toplayan hocamızın bu mizacı müminler olarak bizlere gurur vermekte, en hüzünlü anımızda bile karamsarlık bulutlarını üstümüzden kaldırıyordu. Alışıla gelmiş Müslümanların mizacına aykırı bir tavrı vardı Tuğrul hocamızın. Müslümanların ensesine vurunca ağızından lokmasını alacağını sanan İslam düşmanlarının içine korku verirdi hocamız. Hazreti Ömer'in mizacına benzetirdim bu haliyle hocamızı ve hayranlık içinde dinlerdim. Tuğrul İnançer sadece bir tarikat şeyhi değildi; aynı vakitte geniş tarih bilgisi de vardı ve bu bilgisini dinleyenlere de aktarırdı tatlı diliyle. Her şeyin yaratıcısı, gerçek adalet sahibi ALLAH'ımızın ve Onun elçisi Peygamberimiz hazreti Muhammed'in aşığıydı. Rabbim ona cemalini görmeyi ve Peygamberimize komşu olmayı nasip etsin. Ailesinin, dostlarının ve müminlerin başı sağ olsun. İbrahim Tamer
Ekleme Tarihi: 05 Eylül 2022 - Pazartesi

Bir Değeri Daha Kaybettik

Nurettin Cerrahi Tekkesi’nin şeyhi Ömer Tuğrul İnançer Hocamız da ebedi aleme intikal etti.

İbrahim Tamer: Bir Değeri  Daha Kaybettik

83 yaşında olmasına rağmen içindeki iman ve azimle gürleyen sesiyle hafızamızda kalacak bir alimdi. Elhamdülillah bir çok sohbetinden istifade ettim. Vatansever duruşuyla, korkusuzca hataları yerden yere vuran üslubuyla dikkatleri üzerinde toplayan hocamızın bu mizacı müminler olarak bizlere gurur vermekte, en hüzünlü anımızda bile karamsarlık bulutlarını üstümüzden kaldırıyordu.

Alışıla gelmiş Müslümanların mizacına aykırı bir tavrı vardı Tuğrul hocamızın. Müslümanların ensesine vurunca ağızından lokmasını alacağını sanan İslam düşmanlarının içine korku verirdi hocamız.

Hazreti Ömer'in mizacına benzetirdim bu haliyle hocamızı ve hayranlık içinde dinlerdim.

Tuğrul İnançer sadece bir tarikat şeyhi değildi; aynı vakitte geniş tarih bilgisi de vardı ve bu bilgisini dinleyenlere de aktarırdı tatlı diliyle.

Her şeyin yaratıcısı, gerçek adalet sahibi ALLAH'ımızın ve Onun elçisi Peygamberimiz hazreti Muhammed'in aşığıydı. Rabbim ona cemalini görmeyi ve Peygamberimize komşu olmayı nasip etsin.

Ailesinin, dostlarının ve müminlerin başı sağ olsun.

İbrahim Tamer

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.